CHP'de 3'ü il başkanı 42 delegeden olağanüstü kurultay çağrısı

CHP'de 3'ü il başkanı 42 delegeden olağanüstü kurultay çağrısı

CHP'nin son olağan kongrelerinde seçilen 3'ü il başkanı 42 delege düzenledikleri basın toplantısında, olağanüstü kurultay çağrısı yaptı.

1 Kasım seçimlerinin ardından CHP'de sular durulmuyor. Muharrem İnce'nin adaylık sinyali, Umut Oran'ın adaylığını açıklaması ve Mustafa Balbay'ın "ben de varım" çıkışının ardından 42 delege Kılıçdaroğlu'na bayrak açtı. 

CHP'nin son olağan kongrelerinde seçilen ve halen kurultay delegesi olan 3'ü il başkanı 42 delege düzenledikleri basın toplantısında, olağanüstü kurultay çağrısı yaptı.

Başarısızlığı kabul edin

CHP'li 42 delege basın toplantısı düzenleyerek, 1 Kasım Pazar günü yapılan 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İl Başkanları adına açıklama yapan CHP Ankara İl eski Başkanı Zeki Alçın, "1 Kasım seçimleri CHP için başarısızlıkla sonuçlanmıştır. Tüm CHP'liler için yapılması gereken ilk şey hiçbir gerekçenin ardına sığınmadan başarısızlığı kabul edip çözüm üretmektir" dedi.

Yapılması gereken ilk şeyin "Hiç zaman geçirmeksizin bir an önce Olağanüstü Kurultaya gitmek" olduğunu bildiren Alçın, "Sayın Genel Başkanımız 'Önümüzde olağan kurultay var' mazeretinin ardına sığınmadan ve partimize daha fazla zaman kaybettirmeden olağanüstü kurultayı mümkün olan kısa sürede toplamalı ve bu büyük örgütün ortak aklını harekete geçirmelidir. Cumhuriyet Halk Partisi'nin çıkarları her şeyin ve herkesin üzerindedir" çağrısında bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN