CHP'li İlhan Kesici: Rus uçağının düşürülmesi doğru bir karar

CHP'li İlhan Kesici: Rus uçağının düşürülmesi doğru bir karar

Sınır ihlalı yapan Rus uçağının düşürülmesi üzerine CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Rusya'yı değil hükümeti suçlayan bir açıklama yapmıştı. Ancak CHP Milletvekili İlhan Kesici, partisinin tavrının aksine bir açıklama yaptı ve Rus uçağının düşürülmesinin doğru bir karar olduğunu söyledi.

CHP'den düşürülen Rus uçağı ile ilgili farklı açıklamalar geliyor. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, uçağın düşürülmesinin ardından yaptığı ilk açıklamada, Suriye'de gelinen durumundan hükümeti sorumlu tutmuş, Rus uçağının sınır ihlali yapmasına değinmeden hükümeti Türkiye'yi savaşın eşiğine getirmekle suçlamıştı. İstanbul Milletvekili İlhan Kecisi ise, Rus uçağının düşürülmesinin kaçınılmaz bir adım olduğunu söyleyerek "Uçağın düşürülmesi doğru bir karardır" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda 64. Hükümet Programı üzerinde CHP Grubu adına söz alan İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesiyle ilgili hükümetin aldığı kararın doğru olduğunu söyledi.

"Rus uçağının düşürülmesi doğrudur"

Rus uçağının düşürülmesiyle ilgili hükümetin aldığı kararın doğru olduğunu belirten Kesici, şunları kaydetti:

"Bütün bu uluslararası hukuk çerçevesinde angajman kuralları ilan edilmiş, bütün dünyaya duyurulmuş, bunun icaplarının yapılıyor olduğu belli olmuş, daha önce çeşitli münasebetlerle ikazlar da yapılmıştır. Bunun son noktalarından bir tanesi uçağın düşürülmesidir, bu doğrudur. CHP Grubu adına da bunu böyle ifade ediyorum."

Olayın ardından çelişkili açıklamalar yapıldığını ileri süren Kesici, Batı basınındaki olumsuz havanın giderilmesi için normalden fazla çalışılması gerektiğini söyledi ve şunları kaydetti:

"Boğaz dokuz boğumdur"

"Biz yetiştirilirken, 'Boğaz dokuz boğumdur; sekiz kere yutkunacaksınız, bir kere konuşacaksınız' diye tembihlerlerdi. Bu, tam diplomasi için geçerli olması gereken bir durumdur. Ancak dışişleri yetkilileri, Başbakan, Cumhurbaşkanı, bakanlarımız, bunun tam tersini yapıyorlar; bir kere bile yutkunmadan, yutkunmayı akıllarına getirmeden konuşuyorlar. Bu iyi değildir."

Kahraman'dan Kesici'ye teşekkür

Kesici, konuşmasını tamamladıktan sonra TBMM Başkanı İsmail Kahraman, "Sayın İlhan Kesici, konuşma üslubunuzla, tavrınızla bir örnek teşkil ettiniz. Fikir ve kanaatleri şahıslara ait tabii ve herkes için muhteremdir. Şu özlenen üslup dolayısıyla teşekkür ediyorum, sağlık, afiyet diliyorum" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN