CHP'li vekilin "şerefsiz" hakareti Meclis'i karıştırdı!

CHP'li vekilin "şerefsiz" hakareti Meclis'i karıştırdı!

TBMM'de geçici bakanların yemin töreni sırasında milletvekilleri arasında gergin anlar yaşandı. CHP'li Hayati Tekin'in Adalet Bakanı İpek'e hakaret etmesi üzerine tansiyon yükseldi.

Irak ve Suriye'ye sınır ötesi operasyon tezkeresini görüşmek üzere olağanüstü toplananan Meclis'te gerginlik yemin tartışması ile başladı. 

CHP, MHP ve HDP, bağımsız bakanların bağımsız değil AK Partili olduklarını iddia ederek, yemin edemeyeceklerini ileri sürdü. 

Üç Partinin birlikte oy kullandığı oylamalar sonucu oturumu yöneten TBMM Başkanvekili MHP'li Koray Aydın'ın da kararı ile bakanlar yemin etti. 

İçişleri Bakanı Altınok'un yemini sırasında HDP'li milletvekilleri Genel Kurul'dan çıktı.

15-09/03/t1-1441291119.jpg

Bakanların yemin töreni başladığında genel kurulda tansiyon bir anda yükseldi.

15-09/03/t2.jpg

Adalet bakanlığı’na atanan Kenan İpek’in yemin etmesi sırasında CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin, “Adaletin nerede şerefsiz” diye bağırdı.

15-09/03/t3.jpg

CHP'li Tekin'in "şerefsiz" hakareti ortalığı bir anda karıştırdı. AK Partili milletvekillerinin tepki göstermesi üzerine gerginlik yaşandı.

15-09/03/t4.jpg

Diğer milletvekillerinin araya girmesiyle tartışma daha fazla büyümeden sonlandırıldı. TBMM Başkanvekili Koray Aydın, birleşime ara verdi.

Özgür Özel: Büyük üzüntü duyduk

Genel Kurul açılır açılmaz CHP adına söz alan Özgür Özel, CHP'li Hayati Tekin tarafından kullanılan "şerefsiz" sözünün tutanaklardan çıkarılmasını istedi. Sadece CHP değil hiçbir parti mensubunun TBMM'de böyle kelimeler kullanmasını tasvip etmediklerini belirten Özel, "Sayın bakan çok incinmiştir. Biz de bu sözü tasvip etmiyoruz. Tutanaklardan çıkarılmasını rica ediyoruz. Büyük üzüntü duyuyoruz" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN