Cumhurbaşkanlığı: Paris'te Putin'le görüşme ihtimal dahilinde

Cumhurbaşkanlığı: Paris'te Putin'le görüşme ihtimal dahilinde

Rusya'dan gelen "Putin Erdoğan'la Paris'te görüşmek istiyor" açıklamasından sonra Ankara'dan da flaş bir açıklama geldi. Cumhurbaşkanlığı, Paris'te Putin'le görüşmenin ihtimal dahilinde olduğunu duyurdu.

Türkiye ile Rusya arasındaki uçak krizinde buzlar erimeye başladı. Moskova "Putin Paris'te Erdoğan'la görüşmek istiyor" açıklaması yaptı. Cumhurbaşkanlığı ise görüşmenin ihtimal dahilinde olduğunu duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün France 24 kanalına yaptığı açıklamada, Paris'te Putin ile görüşmek için talepte bulunduğunu, ancak talebine yanıt alamadığını kaydetmişti. Erdoğan ayrıca Putin'in telefonlarına da çıkmadığını belirtmişti. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise Erdoğan'ın Putin'i telefonla aramadığını iddia etmişti.

Kremlin açıkladı: Görüşme talebi var

Rusya Başkanlık Sarayı Kremlin'den yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 29 Kasım'da Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenecek İklim Konfreransı'nda Rusya devlet Başkanı Vladimir Putin ile Paris'te görüşmek istediği belirtildi.

Peskov, Lavrov'u yalanladı

Kremlin'den yapılan açıklama ise Lavrov'un iddiasını yalanlar nitelikteydi. Vladimir Putin’in Basın Sözcüsü Dmitry Peskov, gazetecilerin düşürülen SU-24 Rus uçağı sonrası Erdoğan’ın, Putin ile temasa geçme çabası ile ilgili girişiminin olup olmadığının sorulması üzerine, Peskov Su-24 uçağının düşürülmesinin ardından 7-8 saat sonra Türkiye'nin Rus lider ile bağlantıya geçmeye çalıştığını ifade etti.
Peskov, "Su-24 uçağının düşürülmesinden 7-8 saat sonra Türkiye, Rus lider ile bağlantıya geçmeye çalıştı. Bu talep devlet başkanına iletildi" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN