Davutoğlu: Avrupa'nın geleceğini tartışacağız

Davutoğlu: Avrupa'nın geleceğini tartışacağız

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye - AB zirvesi için gittiği Brüksel'de, zirveyi "Türkiye'nin AB üyeliği için tarihi bir gün" olarak niteledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AB – Türkiye için gittiği Brüksel'de basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. "Bugün Türkiye'nin AB süreci için tahiri bir gün" diyen Davutoğlu, sığınmacı krizi konusunda önemli görüşmeler gerçekleştirileceğine vurgu yaptı.

Davutoğlu, "Bugün AB liderleriyle beraber kıtanın geleceğini tartışacağız. Bu yeni başlangıç nedeniyle tüm AB liderlerine teşekkür etmek istiyorum. Bu, yeni bir sürecin başlangıcı" diye konuştu.

Bugün Türkiye saati ile 17.00'de başlayacak zirvenin taslak metninde AB üyelik müzakerelerinin yeniden canlandırılması ve Türk vatandaşlarına Avrupa ülkelerine vizesiz giriş yapma serbestisi tanınması konuları karara bağlanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN