Davutoğlu: Tahir Elçi'nin yanındaki silah polisi şehit eden teröriste ait

Davutoğlu: Tahir Elçi'nin yanındaki silah polisi şehit eden teröriste ait

Başbakan Davutoğlu Diyarbakır'da dünkü çatışmada öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'ye ilişkin sorulara cevap verdi. Davutoğlu, Elçi'nin ayağının yanında duran silahın polisi şehit eden PKK'lı teröriste ait olduğunu açıkladı. Başbakan, düşürülen Rus uçağının pilotunun Türkiye'ye teslim edildiğini de söyledi.

Başbakan Davutoğlu Brüksel Zirvesi öncesinde konuştu. Davutoğlu, düşürülen Rus uçağı ve Diyarbakır'da dünkü çatışma sırasında hayatını kaybeden Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'ye ilişkin sorulara cevap verdi: 

Davutoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:

Hükümetimizin yaptığı ilk iş Avrupa zirvesini gerçekleştirmektir. Bunun hazırlıkları uzun zamandır sürüyordu. Bu görüşme, ilişkilere ivme kazandıracaktır. 11 yıl sonra Türkiye-Avrupa zirvesinin gerçekleşiyor olması birçok alanda önem taşıyor. Yeni hükümetle yeni dönem açılıyor. 

Suriye krizi sonrası yaşanan mülteci krizi için görüşmeler yapılacak. 

-Bugün NATO Genel Sekreteri ile bir toplantı gerçekleştireceğiz. 

-11 yıl sonra ilk Avrupa Birliği Zirvesi gerçekleşiyor. 64. Hükümet bu zirveyi gerçekleştirmek için Brüksel'e gidiyor. 

Rus pilotun cenazesi Türkiye'ye teslim edildi

Hava sahası ihlali esnasında hayatını kaybeden Rus pilot, dün gece saat 01.45 itibariyle sınırımızdan tarafımıza teslim edildi, alındı. Gece Hatay'da bulunan Ortodoks din adamları tarafından da yürütülen katkılarla kendi dini geleneği çerçevesinde, cenaze işlemleri dini tören açısından da yapıldı. Cenaze Rusya'nın talebi üzerine yaptığımız girişimler sonucu Rusya'ya teslim edilecek.

Tahir Elçi'nin öldürülmesi

Her olayı istismar ederek, terör örgütün yandaşlığı yapmak çok vahim. Tahir Elçi'nin öldürülmesiyle ilgili her şey ortada. Olayı her yönüyle aydınlatılacak. Bütün bu olayların sorumlusu bölücü terör örgütüdür. Tahir Elçi'yle ilgili bütün yönleriyle soruşturma sürülüyor. Tahir Elçi'nin öldürüldüğü sırada yanından bulunan silah teröriste ait.

O tabanca polisi şehit eden teröriste ait

Bu gece yapılan çalışmalar esnasında, Sayın Tahir Elçi'nin cenazesinin yanında bulunan tabancada yapılan balistik incelemede, bu tabancının ondan önce ilk polisimizi şehit eden teröristin elindeki tabanca olduğu tespit edilmiştir. Ve şehidimizin mübarek bedeninden çıkan merminin bu tabancadan çıktığı tespit edilmiştir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN