Dışişleri'nden Rusya analizi: Moskoa zarar görür

Dışişleri'nden Rusya analizi: Moskoa zarar görür

Uçak krizinde psikolojik harp taktikleri uygulayan Rusya, Türkiye ile ilişkilerini askıya alacağına yönelik sinyaller veriyor. Dışişleri Bakanlığı, en kötü senaryoya göre analiz yaptı. Çıkan sonuç: Kaybeden Batı'nın ambargo uyguladığı Rusya olur.

Uçak kirizinde söylemini sertleştiren Rusya, Türkiye'ye ekonomik ambargo uygulama yönünde sinyaller erdi. Dışişleri Bakanlığı'nın yakın dönem Rusya analizine göre özür ve tazminat beklentisinin karşılığı yok. Rusya ilişkileri bitirirse kendi kaybeder. İşte o analiz

Rusya ve Türkiye hattında uçak krizinin ardından yaşanan süreç, Dışişleri Bakanlığı'nda masaya yatırıldı. Yakın dönem projeksiyonlarında, önümüzdeki dönemde Rus tarafının ilişkileri sertleştirebileceği değerlendirmesi yapıldı. 

İç komuoyuna oynayabilir

Rus uçağının düşürülmesi, ilişkileri siyasi arenada büyük oranda etkilemez. Ancak, Rusya ilişkileri bir süre daha "sert bir düzlemde" götürmeye çalışacaktır. Söylemdeki sertlik bir süre daha sürecek. Türkiye'nin müdahale gerekçeleri ve tezleri dünyada karşılık buldu, bundan dolayı Rusya haklılığını kabul ettirme zemini bulamayacaktır. Sabah gazetesinin haberine göre, ancak Ruslar ekonomi alanında risk alarak bir dizi yaptırıma gidebilir. Rus ekonomisi de bu yaptırımlardan kötü etkilenir.

Rusya, önümüzdeki dönemde de Türkiye'den özür beklentisini ve tazminat konusunu gündeme getirecek. Bu dilek önceki gün, en üst düzeyde de Rusya Devlet Başkanı Putin tarafından dile getirilmişti. Putin, "Türkiye'deki üst düzey siyasi ve askeri yönetimden gerçekçi izahat ve özür gelmedi" demişti. Şu aşamada ne özür dilenmesi ne de tazminat ödenmesi söz konusu değil.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN