Diyarbakır şehitleri Ahmet Çiftaslan ve Cengiz Erdur için veda töreni

Diyarbakır şehitleri Ahmet Çiftaslan ve Cengiz Erdur için veda töreni

Diyarbakır'daki dün gerçekleştirilen terör saldırısında şehit düşen polis memurları Ahmet Çiftaslan ve Cengiz Erdur için Diyarbakır'da Emniyet Müdürlüğü önünde tören düzenlendi.

Dün Diyarbakır'da şüpheli bir taksiyi durduran polis memurları, PKK'lıların taksi içinden açtığı ateşle şehit düşmüştü. 41 yaşındaki 2 çocuk babası Ahmet Çiftaslan ile Cengir Erdur için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi.

"Ülkeyi bölmek isteyenler hesap verecek"

İl Emniyet Müdürlüğü bahçesindeki törende, şehit polislerin Türk bayrağına sarılı naaşları meslektaşlarının omuzlarında taşınarak katafalka konuldu. Şehitlerin öz geçmişi okundu ve dua edildi.

15-11/29/aa_picture_20151129_6925677_high.jpg

İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, ülkeyi bölmek, parçalamak isteyen, ülkenin huzuruna göz diken hainlerin mutlaka yaptıklarının hesabını vereceklerini söyledi.

15-11/29/aa_picture_20151129_6925670_high.jpg

Şehitlerinden aldıkları kuvvetle ellerinden geleni yerine getireceklerini ifade eden Taşdan, şöyle konuştu:

"İlimizin huzur ve güven ortamının tesisi, vatandaşlarımızın bizlere vereceği destekle sağlanacaktır. Şehitlerimize ve Baro Başkanımız Tahir Elçi'ye Allah'tan rahmet, kederli ailesine, sevdiklerine ve meslektaşlarıma sabırlar, yaralanan meslektaşlarıma acil şifalar dilerim."  

15-11/29/aa_picture_20151129_6925672_high.jpg

Şehitlerin yakınları gözyaşlarına hakim olamadı

Mesai arkadaşları tarafından cenaze aracına taşınan şehit polislerin cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketlerine uğurlandı.

Memleketlerine gönderilecekler

Şehit polisler törenin ardından memleketlerine uğurlanacak. Ahmet Çiftaslan Kahramanmaraş'ta, Cengiz Erdur ise Elazığ'da toprağa verilecek.

15-11/29/aa_picture_20151129_6925673_high.jpg

Dün, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde teröristlerce ateş açılması sonucu yaralanan polis memurları Çiftaslan ve Erdur şehit olmuş, çıkan çatışmada Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi hayatını kaybetmiş, bir polis memuru ile AA muhabiri yaralanmıştı. İncelemelerde bulunmak üzere olay yerine giden Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz'ın da arasında bulunduğu heyet, çatışmanın ortasında kalmış, teröristlerin açtığı ateşle 2 polis memuru daha yaralanmıştı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN