Diyarbakır'da Tahir Elçi'nin öldürüldüğü bölgede inceleme yapan heyete ateş açıldı

Diyarbakır'da Tahir Elçi'nin öldürüldüğü bölgede inceleme yapan heyete ateş açıldı

Diyarbakır'da sabahki saldırının düzenlendiği bölgede inceleme yapan heyete ateş açıldı. Saldırıda Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz yara almazken, 2 polis memuru hafif yaralandı.

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde düzenlenen saldarıda Tahir Elçi'nin öldürülmesi ve bir polis memurunun şehit edilmesinden sonra saldırının düzenlendiği bölgede inceleme yapan heyete ateş açıldı. Saldırıda Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz yara almazken, 2 polis memuru hafif yaralandı.

Heyete roketli saldırı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, bir başsavcı vekili, 2 cumhuriyet savcısı ve baro yönetim kurulu üyeleriyle birlikte, olay yeri incelemesi için Dört Ayaklı Minare'nin olduğu bölgeye gitti. Saat 15.00 sıralarında Başsavcı olay yerinde inceleme yaptığı sırada, sokak aralarından otomatik silah ve roketatarla saldırı yapıldı.

Saldırıda 2 polis yaralandı

Bu sırada güvenlik önlemi alan polis zırhlı aracı geçerken, yola tuzaklanan bombanın uzaktan kumandayla patlatılması sonucu araçtaki 2 polis memuru yaralandı.

Keşif tamamlanamadı

Saldırı üzerine Başsavcı Solmaz ve beraberindekiler güvenli bir yere götürüldü. Başsavcı Solmaz, DHA muhabirine yaptığı açıklamada durumlarının iyi olduğunu ve güvenli bir yerde bulunduklarını söyledi. Bu arada keşif tamamlanamadı.

Çatışma sürüyor

Bu arada sokağa çıkma yasağının sürdüğü Sur İlçesi'nde zaman zaman silah ve patlama sesleri duyuluyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN