Erdoğan, Hollande ile görüştü

Erdoğan, Hollande ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransız mevkidaşı François Hollande ile Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesi konusunda bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Hollande, Türkiye'nin ulusal egemenliğini koruma hakkına desteğini iletti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransız mevkidaşı François Hollande ile teelfonda görüştü. Görüşmede Rusya ile Türkiye arasında yaşanan "uçak krizi"nin ele alındığı bildirildi.

Görüşmede Hollande, Erdoğan'a Türkiye'nin hava sahasını ve ulusal egemenliğini koruma hakkına destek veriklerini iletti. Paris saldırıları sonrası Fransa ile Rusya arasındaki yakınlaşmaya rağmen Hollande'ın uçak krizinde Türkiye'den yana tavır alması dikkat çekti.

Erdoğan, dün de ABD Başkanı Barack Obama ile bir telefon görüşmesi yapmış, Obama görüşmede Türkiye'nin kendi sınırlarını savunmasına saygı duyduğunu belirtmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN