Erdoğan: Müslümanların izzetini bir avuç teröriste terk edemeyiz

Erdoğan: Müslümanların izzetini bir avuç teröriste terk edemeyiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İslam İşbirliği Teşkilatı Sağlık Bakanları kapanış toplantısında İslam alemine seslenerek "7 milyar Müslümanın izzetini, bir avuç teröriste terketmemeliyiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı 5. Sağlık Bakanlar toplantısında konuştu.

Erdoğan'ın açıklamasından satır başları:

"İslam kavramlarının teröristlerin istismar aracı olmasından kurtarmalıyız.7 milyar Müslüman'ın izzetini, bir avuç teröriste terketmemeliyiz. Bu örgütlerin önünü kesmezsek, neler olduğunu görüyoruz. Artık bu gidişe hep birlikte dur demeliyiz. Peygamberimiz, merhamet Peygamberidir. Barışın timsalidir.

O'nun emrettiği şekilde dosdoğru olmamız kafidir

Gündüzü geceye çeviren de, geceyi gündüze döndüren de Allah'dır. O'nun emrettiği şekilde dosdoğru olmamız kafidir. Müslümanlar olarak birliğimizi ve beraberliğimizi tesis ettiğimizde, üstesinden gelemeyeceğimiz hiç bir mesele yoktur. Müslümanların geleceğini karartan oyunları hep beraber bozmalıyız."

Her çatışma, yeni göç dalgalarını getiriyor

Suriye'de istikrarsızlığın başladığı 2011'den bu yana, yaklaşık 5 milyon insan ülke dışına gitmek zorunda kaldı. Bunların 2 milyon 200 bini Türkiye'de. Suriye içinde yaşanan her çatışma, yeni göç dalgalarını da beraberinde getiriyor.

Gelenlerin hepsi muhacirdir. Siz ise ensar olmaya devam edeceksiniz. Batı destek verse de vermese de biz bunu sonuna kadar yürütmeye devam edeceğiz. "

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN