Erdoğan: Putin ile görüşme talebimizi ilk gün yaptık

Erdoğan: Putin ile görüşme talebimizi ilk gün yaptık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İklim Zirvesi dolayısıyla bulunduğu Paris'te "Putin ile görüşme talebimizi ilk gün yaptık, yanıt bekliyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Taraflar Konferansı (COP21) dolayısıyla bulunduğu Fransa'nın başkenti Paris'te, Rusya Devlet Başkanı Vladimir ile görüşme konusu hakkında açıklamada bulundu.

Ülke pavyonlarının bulunduğu alanda Türk gazetecilerin Putin ile görüşmesine ilişkin sorusunu yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye olarak biz ilk gün talebimizi yaptık, şu anda cevap bekliyoruz" ifadesini kullandı. 

Gazeteciler yoğun ilgi gösterdi

Alandaki Türk ve yabancı gazetecilerin yoğun ilgi gösterdiği Cumhurbaşkanı Erdoğan, yabancı ülke heyetlerindeki bazı kişilerin talepleri üzerine fotoğraf çektirdi.

Erdoğan, talebini kamuoyuyla da paylaşmış, Paris'teki zirvenin Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkileri düzeltmek açısından önemli bir fırsat olacağını belirtmişti. Rus tarafı ise Kremlin'e gelen talebi doğrulamış, fakat Türkiye'ye resmi bir yanıt vermemişti.

Bugün Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov tarafından yapılan açıklamada ise Başkan Putin'in Paris'te Cumhurbaşkanı Erdoğan ile planlanan bir görüşmesi olmadığı bildirilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN