Erdoğan'dan Aylan Kurdi'nin ailesine taziye telefonu

Erdoğan'dan Aylan Kurdi'nin
ailesine taziye telefonu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bodrum'da sahile vuran cansız bedeniyle dünya gündemine oturan Suriyeli Aylan Kurdi'nin babası Abdullah Kurdi'yi telefonla arayarak taziyelerini iletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ege'de cansız bedeni kıyaya vuran Aylan Kurdi'nin babasını arayarak taziyelerini iletti.

Görüşmede Erdoğan, Abdullah Kurdi'nin iki çocuğunu ve eşini kaybettiği trajedinin kendisini de derinden üzdüğünü belirterek, "O iki yavru sizin yavrunuz olduğu kadar bizim de yavrumuzdu. Aynı şekilde hanımefendi de bizim kardeşimizdi" ifadelerini kullandı.

''Keşke o denizlere açılmasaydınız''

Merhumlara Allah'tan rahmet dileyen Erdoğan, Kurdi'ye, "Keşke o denizlere açılmasaydınız da sizleri ülkemizde misafir ediyor olsaydık" dedi.

''İnsani yardımlar devam edecek''

Suriye ve Irak'tan Arap, Kürt, Ezidi, Türkmenlerin de aralarında bulduğu yaklaşık 2 milyon sığınmacının Türkiye'de ağırlandığına dikkati çeken Erdoğan, Kurdi'nin memleketi Kobani'ye (Ayn el Arap) insani yardımların devam edeceğini vurguladı.

Aylan'ın babasından Erdoğan'a teşekkür

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkürlerini ileten Kurdi de Türkiye'den Kobani'ye gönderilen yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasına katkı sağlamaktan memnuniyet duyacağını söyledi.

Türkiye 220 bin Kobaniliye kucak açtı

Terör yüzünden Kobani'den ayrılmak zorunda kalan 220 bin insana Türkiye'nin kucak açtığına, müteakip süreçte söz konusu insanlardan 80 bin kişinin geri döndüğüne, diğerlerinin ise halen Türkiye'de misafir olduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kızılay, AFAD ve Türkiye'deki yardım kuruluşlarının Kobanililere de yardımları sürdüreceğini aktardı.

ANKARA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN