Erdoğan'dan düşürülen Rus uçağı ile ilgili çarpıcı açıklamalar

Erdoğan'dan düşürülen Rus uçağı ile ilgili çarpıcı açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de 24 Kasım Öğretmenler Günü resepsiyonunda konuştu. Erdoğan düşürülen Rus uçağı ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Türkiye'nin hava sahasını ihlal eden iki Rus uçağından birinin düşürüldüğünü söyleyen Erdoğan "Kimse kimseyi kandırmasın. Orada IŞİD yok. Türkmenler var. IŞİD bahanesiyle Türkmenleri vuruyorlar" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Köşkü'nde 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle verdiği resepsiyonunda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, düşürülen Rus uçağı ile ilgili sert açıklamalar yaptı. Türkiye'nin hava sahasını ihlal eden iki Rus uçağından birinin angajman kuralları çerçevesinde düşürüldüğünü belirten Cumhurbaşkanı, Türkmenlere yönelik Rus ve Esad güçlerinin operasyonlarına da sert tepki gösterdi. Erdoğan "Kimse kimseyi kandırmasın, orada (Türkmen Dağı) IŞİD yok. Türkmenler öldürülüyor" dedi. 

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar;

Geçtiğimiz 200 yılda her alanda olduğu gibi, eğitim-öğretim alanında sancılı bir dönem geçirdik. Dilde sadeleştirme adı altında kültürümüzle, medeniyetimizle bağlar koparılmıştır. Eskiden öğretmen yoktu, muallim var. Bütçede en büyük payı eğitime ayırdık. Sınıfları yaptık, kitapları verdik.

"Yeni kabineyle inşallah bunlara yetişiriz"

Fakat burada çocuklarımızı nasıl eğitmemiz nasıl yetiştirmemiz konusunda yetişemedik. Yeni kabineyle birlikte inşallah bunlara yetişiriz. Sayın Başbakanımız bana tekliflerini sundu. Gerekli görüşmeleri yaptıktan sonra bende onayladım. Yeni hükümet hayırlı ve uğurlu olsun.

"Tüm dünyaya mesaj verdiğimizi düşünüyorum"

Bölgemizde yaşanan istikrarsızlık ve güvenlik sounları derinleşerek sürüyor. Türkiye'nin 5 yılı aşkın yaşadığı göçle Avrupa ülkeleri de yüzleşmeye başladı. Avrupa ülkeri sadece birkaç 100 binlik göç dalgasıyla tedirgin oldu. Fransız dostlarımızın saldırılar sonucu yaşadığı acıları paylaşıyorum. Terörizmle mücadele konusunda tüm dünyaya mesaj verdiğimizi düşünüyorum.

"Ne gibi adımlar atacağız?"

Batılı liderlerden ırkçı ve İslam düşmanı konusunda hassas olmalarını istiyoruz. Viyana görüşmelerinde ümit verici gelişmeler yaşanadı. Bayırbucak saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Bu akrabalarımız bu soydaşlarımız tanklarla uçaklarla bombalanıyor. Bu soydaşlarımız sınıra doğru göç etmeye başladı. Bunların bir kısmı kamplarda diğer kısmı Suriye tarafında. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Güvenlik toplantısı yaptık. Ne oluyor? Gelişmeler ne durumda? Ne gibi adımlar atacağız?

"Müdahale sonucu iki uçaktan biri düşürülmüştür"

Tüm uyarılara rağmen aidiyeti belli olmayan bir uçağa müdahale edilmiştir. Bu uçak 5 dakikada 10 defa uyarılmasına rağmen ihlalini sürdürmüştür. F-16'larımızdan yapılan müdahale sonucu iki uçaktan biri düşürülmüştür. Biz buna şahit olmak istemeyiz.

"Kimse kimseyi kandırmasın"

Angajman kuralları çerçevesinde gerçekleşmiştir. Türkiye'nin hiçbir ülkeye düşmanca tavrı yoktur. Elimizden gelen gayretimizi gösterdik. Muhalif grupları samimiyetle destekliyoruz. Bayırbucak bölgesi DAİŞ'in olduğu bölge değildir. Kimse kimseyi kandırmasın. Türkiye Cerablus-Akdeniz hattını terörden arındırma kararında. 

Paralel Yapı ihaneti

17-25 Aralık darbe girişiminden sonra şu meşhur MİT TIR’ları hadisesini hatırlıyorsunuz değil mi. İşte o TIR’lar Bayırbucak Türkmenlerine yardım götürüyordu. Şimdi diyecekler ki “başbakan TIR’ların içinde silah yoktu diyordu… Varsa ne olacak yoksa ne olacak. Oraya insani yardım götürüyoruz. Kim onlar mağdur mazlum bizim Bayırbucak Türkmen kardeşlerimiz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN