HDP'den Tahir Elçi'nin öldürülmesiyle ilgili açıklama

HDP'den Tahir Elçi'nin öldürülmesiyle ilgili açıklama

HDP Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesiyle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada çatışma ortasında nereden geldiği henüz belli olmayan kurşunla hayatını kaybeden Tahir Elçi'nin öldürülmesine "Planlı suikast" denildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi hakkında açıklama geldi. Açıklamada "Diyarbakır ve Türkiye halkları bir akil insanı, bir hukuk insanını, adalet ve barış için, eşitlik ve özgürlük için yılmadan mücadele eden çok değerli bir insanı yitirdi. Tahir Elçi'ye Allah'tan rahmet, ailesine, tüm yakınlarına ve halklarımıza başsağlığı diliyoruz" denildi.

Hukuk ve adalet mücadelesi hedef alındı

Saldırının sorumluları ve bunların bağlantılarının acilen ortaya çıkartılması gerektiği vurgulanan yazılı açıklamada Tahir Elçi'nin ailesi ve tüm yakınlarına baş sağlığı dilediğinde bulunuldu. Saldırıyla Tahir Elçi'nin şahsında hukuk ve adalet mücadelesinin hedef alındığı savunularak "Hukuk ve adalet mücadelesini Tahir Elçi'nin bıraktığı yerden sürdürecek binlerce Tahir Elçi bugünden tezi yok, çalışmalarına devam edecek" denildi.

AK Parti'yi suçladılar

Açıklamada çatışma ortasında nereden geldiği belli olmayan kurşunla hayatını kaybeden Tahir Elçi'nin ölümüyle ilgili "Planlı suikast" ifadesini kullanıldı. HDP, PKK'lı teröristlerin polise saldırısı sonrası başlayan çatışmada, henüz Elçi'yi öldüren kurşunla ilgili incelemeler tamamlanmadan planlı suikast iddiasını ortaya attı. HDP suikastın planlayıcısının da AK Parti iktidarı olduğunu ileri sürdü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN