HDP'li Birlik'ten provokasyon: İçinde bulunduğumuz araç taranmak istendi

HDP'li Birlik'ten provokasyon: İçinde bulunduğumuz araç taranmak istendi

HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik, içerisinde eşi, kız kardeşi, çocuğu ve bir arkadaşının bulunduğu aracın taranmak istendiğini söyledi.

HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik, Diyarbakır Milletvekilleri Ziya Pir ve Sibel Yiğitalp, HDP Diyarbakır il binasında basın toplantısı düzenledi.

Aracımız durduruldu

Milletvekili Leyla Birlik, Cizre'den Diyarbakır'a gelirken polis noktasında hiçbir uyarı yapılmadan, silahlı polisler tarafından aracının durdurulduğunu iddia etti.

Polislerin ihbar olduğu gerekçesiyle uyarı yapmadan silah doğrulttuğunu ileri süren Birlik, "Yaklaşık 20 özel harekat polisi aniden önümüzü kesip bize silah doğrultu. Eğer aniden frene basmasaydım bize doğrulttukları silahlarla ateş edeceklerdi" dedi.

Kimliğime el koydular

Bilinçli bir şekilde aracının önünün kesildiğini ve yaşananların ihbarla ilgisinin olmadığını söyleyen Birlik, polislerin bir süre arabada bulunanların kimliğine el koyduğunu, ardından yola devam ettiklerini de iddia etti. 

DİYARBAKIR/DHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN