İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Can Dündar ve MİT TIR'ları açıklaması

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Can Dündar ve MİT TIR'ları açıklaması

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan tutuklanan gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül hakkında yapılan açıklamada olayın basın özgürlüğüyle bir ilgisi olmadığı ve Adana'da durdurulan MİT TIR'larının herhangi bir yasa dışı örgüte gittiğine dair bir delil olmadığı belirtildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklandığı soruşturmanın, anayasal teminat altında bulunan "basın özgürlüğü" ile hiçbir ilgisi olmadığını, kişi hak ve hürriyetlerini ihlal edecek hiçbir tavır içerisine girilmediğini bildirdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklama şöyle;

"(Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanması) soruşturmanın anayasal teminat altında bulunan basın özgürlüğüyle hiç bir ilgisi bulunmayıp, kişi hak ve hürriyetlerini ihlal edecek hiç bir tavır içerisine girilmemiştir."

"Delil ya da emare yok"

Adana'da durdurulan MİT'e ait TIR'lar hakkında da açıklama yapan başsavcılık "(Can Dündar ve Erdem Gül'un tutuklanması) MİT'e ait yardım TIR'larının herhangi bir yasa dışı örgüte gittiğine yönelik hiçbir bilgi, belge, delil ya da emare bulunmamıştır" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN