İstanbul'da kahvehane saldırısı: 2 ölü, 5 yaralı

İstanbul'da kahvehane saldırısı: 2 ölü, 5 yaralı

Provokatörler İstanbul'da kahvehane taradı. Küçükçekmece’de kar maskeli 2 kişi, Kanarya Mahallesi'nde Ufuk Kıraathanesi'ne silahlı saldırı düzenledi. Yaralanan 7 kişiden Recep Durgut ve Serdar Cebeci yaşamını yitirdi. Saldırının ardından terörle mücadele ekipleri helikopter destekli operasyon başlattı.

İstanbul'da karanlık eller provokasyon için tetiğe bastı. Küçükçekmece'de bir kahvehane kar maskeli saldırganlar tarafından tarandı.

Küçükçekmece, Kanarya Mahallesi Tavuzkuşu Caddesi üzerinde bulunan Ufuk Kıraathanesi, yüzleri maskeli 2 kişi tarafından tarandı.

Saldırı anı kamerada:

Olay, saat 22.00 sıralarında meydana geldi. Kıraathaneye giren silahlı iki ikişi içerdekilere kurşun yağdırdı.

Saldırıda 7 kişi yaralandı

Olay esnasında kıraathanede bulunan Hulusi Şahin, Recep Aktan, Enver Şimşek, Mehmet Uslu, Durali Şakar, Recep Durgut ve Serdar Cebeci isimli şahıslar çeşitli yerlerinden yaralandı.

2 kişi hayatını kaybetti

Saldırganlar olayın ardından yaya olarak kaçarken, ihbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılar çevredeki hastanelere kaldırılırken, Recep Durgut (51) ve Serdar Cebeci (37) yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatlarını kaybettiler. Polis çevrede geniş güvenlik önlemleri alarak inceleme başlattı.

'İçeri girip silahla taradılar'

Görgü tanığı bir vatandaş, “Ben kıraathanenin önündeydim. İki kişi geldi ve 'Önümüzden çekil' dedi. Ve daha sonra içeriye girip silahla taradılar. Kahvehanenin sahibi 'Yere yatın' dedi. Daha sonra şahıslar kaçtı” dedi.

Saldırı sonrası operasyon yapıldı

2 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, özel harekat, çevik kuvvet ve polis helikopterinin desteğiyle çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Helikopter destekli operasyon

Çevik kuvvet ekiplerinin TOMA'larla aldığı geniş güvenlik önlemlerinin ardından tespit edilen adreslere özel harekat polislerinin öncülüğünde giren polisler, tespit edilen şüphelileri gözaltına aldı. Şüphelilerin evlerinde aramalar yapıldı.

Polis helikopteri ise operasyon sırasında havadan koordinasyon sağladı.

Operasyon düzenlenen adreslerdeki aramaların sürdüğü öğrenildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN