İşte MHP'nin seçim vaatleri | Bahçeli HDP hariç koalisyona varım

İşte MHP'nin seçim vaatleri | Bahçeli HDP hariç koalisyona varım

MHP'nin 1 Kasım seçim bildirgesi ve vaatlerini açıklayan Devlet Bahçeli, 7 Haziran seçimlerinin sonuçları değişmezse, partisinin HDP dışında tüm partilerle koalisyon kurabileceğini söyledi. Bahçeli CHP'nin vaat ettiği mazot fiyatına 5 kuruş indirim yaptı.

[Karar]

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin seçim beyannamesini açıkladı.

Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkanlar;

Bu cevapta sosyal ve siyasi krizlere cevap vardır. Biz bugünü gözden kaçırmadan, geleceğin istikametini çizmek istiyoruz. Biliyorum bunu alaya alanlar kendilerini belli edecektir. Şu anda Türkiye'de milliliği inkar edenlerin sayısı sürüsüne berekettir.Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu Türk Milliyetçileridir. Türk Milliyetçiliği hem ülke kurtarmış hem ülke kurmuştur. Gelecek Türk Milleti'nindir. Gelecek MHP'nin omuzlarında parlayacaktır.

''Erdoğan geleceğimizde söz sahibi olamayacaktır''

Bu nurlu gelecek için ter akıtacak milliyetçi ve ülkücü yürükler bu salondadır. Son 13 yıl israf edilmiş olabilir ancak geleceği tayin etmek bizim elimizdedir. Ülkenin geleceğine samimiyetle karşılıksız hizmet etmektir. Mevzu ülkeyse hayallerimizin sınırı yoktur. Türkiye geleceğinde AKP denen çıkar ve soygun ittifakı yoktur. Recep Tayyip Erdoğan Allah'ın izniyle istikbalimizde söz sahibi olamayacaktır.

''Sıkışınca milliyetçiliğe sarıldılar''

Erdoğan sıkıştımı işler sarpa sardımı hemen milliyetçiliğe sarılmaktadır. Düne kadar şanlı Türk bayrağını tahrik unsuru olarak gören Erdoğan değil miydi? Gençliğe Hitabe'yi kafalarına taktılar. Bunkarın milli vicdanda affıda mümkün değildir.

''Bize morg bekçileri dediler aldırmadık''

37 yıl sonra bir PKK'lıyı Türkiye'ye getiren ve Barzani'yle Kürdistan diyen aynı Erdoğan'dı. Bugün millilik maskesi takanlar milliyetçilere tuzak kuruyorlardı. Irkçı, kafatasçı dediler aldırmadık. Faşist dediler, morg bekçileri dediler bu da geçer diye sabır gösterdik. MHP'ye düşmanlık dedenler Sevr'in yarım kalmasında memur edilmişler. Bu ihanetlerin önünde Bozkurt gibi duran MHP bunlar için engeldi.

''Biz olmasaydık Türkiye'nin fişini çoktan çekmişlerdi''

Davutoğlu ve Erdoğan'ın MHP düşmanlığı boşuna değildir. Biz olmasaydık Türkiye'nin fişini çoktan çekmişlerdi. Biz olmasak Oslo ve Kandil'deki sözlerin hepsi tutulacaktı. Buradaki kardeşlerim olmasaydı çökmüş bir devletin ve iç savaşın matemini tutuyor olacaktık.

''İçimizden devşirdikleriyle gedik açmaya çalıştılar''

İçimizden devşirdikleriyle hisarlarımızda gedik açmaya çalıştılar. Dün başaramadılar, bugün de başaramazlar. Siyasi koltuk için devamlı kılık değiştiren, her türlü pisliğe tamam diyen bir kadro 13 yıldır Türkiye'nin başındadır.

''Türkiye Fetret Devri yaşamaktadır''

Türkiye alan ve zemin kaybetmektedir. Türkiye Fetret Devri yaşamaktadır. 20 Temmuz'dan bu yana yaşanan saldırılar korkunç boyuttadır. Kanın duracağını söyleyen yalancılar yüzünü saklamaktadır. Erdoğan diyor ki yalandan kaçınan biriyim, bunu derken bile yalan söylüyor. Analar ağlamasın propagandasından ne mutlu şehit analarına diyenlerin ipliği pazara çıkmıştır.

''Saldırılar hepimizi kahretmiştir''

20 Temmuz 2015 günü Adıyaman'da PKK'lıların şehit ettiği Müsellim Ünal ile başlayan saldırılar hepimizi kahretmiştir. O günden bugüne 156 vatan evladı şehit olmuştur. 66 sivil vatandaşımız öldürülmüştür. İki lafından biri kamu düzeni olan Davutoğlu sarayın arka bahçesinde keyifli oturabilmektedir.

''Evet Erdoğan'dan rahatsız olduk''

Erdoğan mecliste grubumuza dönüp ''rahatsız mı oldunuz?'' dedi. Evet biz Erdoğan ve hanedanından rahatsız buna da devam edeceğiz. Yemin ettik akrebi ayağımızla ezeceğimiz gibi sahiplerinden millet namına mutlaka hesap soracağız. Kanlı terör örgütü AKP'yle bir olup Türkiye masaya yatırılmıştır. Militan devşirilmesi sessizce izlenmiştir.

''Operasyon yapmayın talimatı verilmiştir''

PKK yol kesmiş insan kaçırmış AKP dağlardan çiçek toplayacağız yalanlarıyla milleti uyutmuştur. Erdoğan valilere operasyon yapmayın talimatı vermiştir.

15-10/03/aa_picture_20151003_6434491_high.jpgPartisinin 1 Kasım seçim beyannamesini açıklayan Bahçeli, konuşmasının büyük bir bölümünde hükümet ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Çözüm Süreci üzerinden eleştirilerde bulundu.

''Bunlar topluca vatana ihanetten mutlaka yargılanacaktır''

Bunlar topluca vatana ihanetten mutlaka yargılanacaktır. Meğer silahları indiren Türkiye olmuş . Oysa silahı saklayan güvenlik güçlerimiz olmuştur. Erdoğan askeri karakola zorla çekmiştir. Valiye izin vermemek hangi akla hizmettir. Her şehit kanının vebali Erdoğan'ın üzerindedir ve daha önemlisi 7 Haziran sonrası kanın neden arttığı bilinmemektedir. Koalisyon süreciyle terör saldırıları arasındaki bağ yorum ve izaha muhtaç bir konudur.

''Sarayı bunların başına yıkarız''

Erdoğan'ın Dağlıca açıklaması gizli bir itirafnamedir. Erdoğan terörün önündeki bariyerleri kaldırmıştır. Sarayı bunların başına yıkarız. Erdoğan Oslo'da PKK'ya özerklik sözü vermiştir. PKK'ya aziz vatan peşkeş çekilmişitir. Şunları Erdoğan'a sordum 

İmralı canisi ile mektuplaştın mı?Öcalan canisinin İmralı'dan günübirlik çıkışlarına izin verdin mi?

Kandil'e kriptolu telefon gönderdin mi? Terör baronları ile telefonla görüştün mü?

Bülent Arınç'a yönelik düzmece suikast iddiasından sonra girilen kozmik odadan alınan en mahrem bilgiler kimlerin eline geçti?

KCK'nın kuruluşunda katkın ve dahlin var mı ?

PKK ve KCK'ya başkanlık karşısında federasyon ümidi verdin mi?

''AKP'nin gerilemesi teröre en büyük darbedir''

1 Kasım'da AKP'nin gerilemesi teröre indirilecek en büyük darbedir. Terörsüz bir Türkiye için ülkenin geleceğine oy verelim. MHP gelecektir. MHP iktidara hazırdır hemen her sözünde haklı çıkmıştır. Biz bugünleri seneler evvel gördük.

''Keşke biz haklı çıkmasaydık''

Doğru düşünmek,yorumlamak ve haklı çıkmak arasında bir bağ vardır. Keşke diyoruz hiç haklı çıkmasaydık. Tarihi bir yanlışa girmiş olursunuz dedik haklı çıktık. Türk Milleti'ni 36'ya bölmeyin dedik haklı çıktık. Ayrışmaya sürükleniriz dedik haklı çıktık. Çözüm süreci PKK'yla pazarlıktır. Pazarlıkla terör durmaz. Bu iş bekleyerek kendiliğinden çözülmez dedik haklı çıktık.

''PKK silahları betona gömmez''

PKK silahı betona gömmez kimseyi kandırmayın çözüm çözülmedir. İmrali canisini Kürtlerin lideri yapmayın bu felaket olur dedik haklı çıktık. Bebek katilin mektuplarını okutmayın dedik haklı çıktık.

''Ayaklanma provalarına göz yummayın''

Teröristi Kandil'de imha etmeden sorunu çözemezsiniz. İmralı canisinin gönlünü hoş tutarak çözüm armayın dedik. Ayaklanma provalarına göz yummayın. Terörün anladığı dilden cevap verin dedik haklı çıktık. Polisi askeri dikkate alın onların elini kolunu bağlamayın dedik haklı çıktık.

''Haklı çıktıysak biz de iktidar hakkımızı istiyoruz''

Bir gece Kandil'de görünün dedik. Hak için halk için haklı çıktıysak iktidar hakkımızı da istiyoruz. Biz tehlikeleri gördük ve uyardık. Ya AKP ya aydınlık gelecek.

''AKP ve CHP bizi karalamaya çalıştı''

Bizi koalisyon kurmadık diye suçladılar. Bizi herşeye hayır dediğimizi söylediler. İktidardan kaçtığımız yalanına bel bağladılar. AKP'yle istikşafi ortağı CHP bizi asılsız iftiralarla karalamaya çalışmıştır.

''Dolmabahçe'de anlaşanlar hükümet kursun''

Biz dedik ki Çözüm'de anlaşanlar samimiyse Dolmabahçe Mutabakatı'nda anlaşanlar hükümet kursunlar. AKP-CHP 32 gün 50 saat görüştü sonuç çıktı mı ? Bir arpa boyu yol aldılar mı? Davutoğlu CHP'ye koalisyonu teklif etti mi? 32 gün görüşüp kuramayanlar bizden kısa sürede kurmamızı bekledi. Bu ahmaklıktır.

''Açık söylüyorum Davutoğlu bize koalisyon teklifiyle gelmedi''

Erdoğan her fırsatta sorumluluk ikazında bulunarak 'bu işte bende varım' dedi. Açık açık söylüyorum. Davutoğlu bize koalisyon teklifiyle gelmedi. Geçerken bize de uğradı. Kendisine 4 teklifimizi kabul ettiğinde değil elimizi gövdemizi taşın altına koyduğumuzu söyledik . Anayasa'nın ilk 4 maddesine dokundurtmayız dedik başlarını öne eğip, kulaklarını tıkadılar. 17-25 Aralık'ın üstlerine gidelim dedik hayır bu darbe teşebbüsüdür dediler. Erdoğan sınırlarına çekilsin dedik olmaz velinimetimize dokundurtmayız dediler.

Dolmabahçe'de PKK'nın 1 maddesine evet diyenler, Ankara'da MHP'nin 4 maddesine yüzlerini çevirmişlerdir. Koalisyonun kurulmamasının sağlayıcısı Erdoğan ve Davutoğlu, itirafçısı ise Arınç'tır.

15-10/03/aa_picture_20151003_6434490_high.jpgBahçeli, 7 Haziran seçimleri sonrası gerçekleştirilen istikşafi görüşmelerde Davutoğlu'nun kendilerine koalisyon teklifi getirmediğini söyledi.

''7 Haziran'la aynı sonuç çıkarsa HDP dışında herkesle iktidar kurarız''

1 Kasım'da sonuçlar beğenilmezse seçimler yenilenecek midir? MHP'nin amacı tek başına iktidardır. Algı operasyonlarıyla anket oyunlarıyla 1 Kasım'ın üzerine ambargo koymaya çalışanların istediği olursa, 7 Haziran'la aynı olursa MHP HDP dışındaki her partiyle iktidar kurarız. Seçim beyannamemiz bir hükümet programıdır.

''Süleyman Şah Türbesi'ni eski yerine taşıyacağız''

Bahçeli'nin beyanname konuşmasında öne çıkan bir diğer unsur ise, Süleyman Şah türbesi konusunda oldu. Suriye'de yaşanan iç savaş nedeniyle, yeri değiştirilen türbenin, "eski yerine taşınacağını" söyleyen Bahçeli, "MHP, Suriye'nin demokratikleşme ve kalkınma süreçlerine katkı verecektir" dedi.

Ekonomi vaatleri

Toplumun genelinde israfı önleyecek tedbirler alacağız. Yatırım projelerine indirim vereceğiz. Her aileden bir kişiye iş vereceğiz. İş bulana kadar 700 lira vereceğiz.

''Emekli aylığındaki eşitsizlik giderilecek''

Muhtaç ailelere hilal kart vereceğiz. Emeklilerin banka promosyonu alabilimesinin önünü açacağız. Emekli aylığındaki eşitsizliği gideceğiz. Mazotu 1 lira 75 kuruştan vereceğiz. Asgari ücreti bin 400 TL’ye çıkaracağız.

''120 bin öğretmen açıklayacağız''

40 bini şubat ayında olmak üzere 120 bin öğretmen açıklayacağız. Kadınların iş gücüne katılım oranını yükselteceğiz. Elektrikte kayıp kaçak bedelini vatandaşlarımızdan almayacağız. Gazilere 3600 günde emeklilik hakkı getireceğiz. Şehit yetimlerinin tamamına iş hakkı vereceğiz. Geçici işçileri kadroya alacağız. Cemevlerine devlet yardımı yapacağız.

15-10/03/aa_picture_20151003_6434504_high.jpgMHP'nin seçim beyannamesini açıkladığı Ankara Arena'ya çok sayıda partili geldi. Bahçeli'nin sözü sık sık tezahüratlarla kesildi. / FOTOĞRAFLAR:AA

''Barış ve huzur için oy verin''

MHP'nin hedefi tek başına iktidardır. 1 Kasım Türkiye'nin geleceğini belirleyecektir. Barış ve huzur için ülkenin geleceğine oy verin. Ülkenizin geleceğine sahip çıkın, oy verin.

MHP'nin mazot vaadi 1.75 TL

MHP'nin öne çıkan vaatleri arasında mazotun 1 lira 75 kuruş yapılması, evlenecek gençlere 10 bin TL faizsiz kredi, evi olmayan ailelere aylık 250 TL kira yardımı gibi unsurlar yer alıyor.

MHP'nin kilit vaadi ise işsizlikle mücadele konusunda oldu. "Her ailenin en az bir ferdine iş imkanı sağlanacağı" MHP beyannamesinde yer aldı. CHP mazotun fiyatını 7 Haziran'daki vaadine zam yaparak 1,80 olarak düzenleyeceğini açıklamıştı.

Üniversite sınavı kaldırılacak

Diğer yandan, en öne çıkan vaatlerden biri ise üniversitesi sınavının kaldırılması.

MHP, emeklileri de unutmadı. Beyannamede, emeklilere yılda iki defa 1400 TL "emekli destek ödeneği" verilmesi de yer alıyor.

MHP yönetimi de CHP gibi şehitlere saygı çerçevesinde seçim bildirgesi tanıtım toplantısında seçim müziği çalınmaması kararı aldı. MHP lideri Devlet Bahçeli'nin seçim bildirgesi açıklaması canlı yayınla Karar.com'da...

Seçim şarkısı çalınmayacak

MHP yönetimi de CHP gibi şehitlere saygı çerçevesinde seçim bildirgesi tanıtım toplantısında seçim müziği çalınmaması kararı aldı.

Terörle mücadele vurgusu

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin yaklaşık 10 bin partiliye hitaben yapacağı konuşmada terörle mücadele konusuna vurgu yapması bekleniyor.

MHP'nin beyannamesinde, bu çerçevede askerlik görevini yapan erler de unutulmadı. Beyannamede, askerlik sırasında erlerin sigortalanması, primini de devletin ödemesi vaadi yer aldı. MHP ayrıca, askerlik dönüşünde de gençlere iş kurmaları ya da borçlarını ödeyebilmeleri için kredi verilmesini vaadetti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN