Joe Biden: Keşke Gülen ABD’de değil başka bir ülkede olsaydı

Joe Biden: Keşke Gülen ABD’de değil başka bir ülkede olsaydı

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Ankara'ya geldi. Biden, ilk olarak Meclis Başkanı, İsmail Kahraman ile görüştü. Görüşmede ilginç bir diyalog yaşandı. Biden, "Keşke Gülen ABD’de değil başka bir ülkede olsaydı" dedi.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile yaptığı görüşmede, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in iadesi için, "Keşke Gülen ABD’de değil başka bir ülkede olsaydı" dedi.

HaberTürk'ün haberine göre, Joe Biden'ın, İsmail Kahraman ile TBMM'de görüştü. 15 Temmuz darbe girişiminde bombalanan Meclis'i inceleyen Biden, Gülen'in iadesi konusunu konuştu.

TBMM Başkanı Kahraman, Biden'a FETÖ elebaşı Gülen'in iade edilmesi gerektiğini söyledi. El Kaide elebaşı Usame bin Ladin örneğini veren Kahraman, "Bin Ladin Afganistan dağlarından İkiz Kuleleri vurduysa, Pensilvanya'daki adam da oradan buraya bunu yapabilir" dedi.

16-08/24/4264478.jpg

Bunun üzerine Biden, ABD Adalete Bakanlığı yetkililerinin Türkiye Adalet Bakanlığı yetkilileri ile görüştüğünü belirtirken, "Ben de gelmeden bilgi aldım. Bir ilerleme kaydedilmiş. Ama ilerlemenin detayını bilmiyorum" dedi.

"Keşke Gülen ABD’de değil, başka bir ülkede olsaydı" diyen Joe Biden, "2014’te biz bir suçlunun iadesini istedik. Ama siz vermediniz. Bunu suçluların anlaşmasına göre vermediniz. Hukuka uygun olduğu sürece gereği yapılır" diye konuştu.

16-08/24/57bd67720f25442c10f3ede3.jpg

15 TEMMUZ'A 11 EYLÜL BENZETMESİ

ABD Başkan Yardımcısı Biden, 15 Temmuz darbe girişimini, 11 Eylül'de İkiz Kuleler'in vurulmasına benzetti. Biden, "Nasıl ki Capitol ABD'nin kalbiyse, burası da öyle. 11 Eylül'de yaşadıklarımı burada tekrar yaşadım. Biz de 11 Eylül'de aynısını yaptık. Oraya ölmek için girmiştik. Biz seçilmişler olarak o terör gecesi Meclisi kapatmamıştık" diye konuştu.

TURGUT ÖZAL İLE GEORGE BUSH ANISI

TBMM Başkanı Kahraman, Joe Biden'a "Kuvvetli el sıkışıyorsunuz" dedi. Biden da bunun üzerine, "ABD'de büyüdüğüm mahallede dövüşmeyi öğrendim" diyerek güldü.
Kahraman, "Uzun boyluyum ama başkanlardan uzun değilim" diyen Biden'a, Turgut Özal ile Bush’un görüşmesini hatırlatarak "Bush, Özal'a 'boyunuz kısa' diyor. Özal da ceketini çıkartıp 'Boyum kısa ama bileğim güçlü' diyor. Ve bilek güreşi yapıyorlar. Özal, Bush'u yeniyor" dedi.

BIDEN BAŞBAKANLIK KATINI GEZDİ

Biden'ın özel ekibi, Biden'a Başbakanlık katının tehlikeli (çökme–kopma) olabileceğini söyleyerek, gezmemesini istediği ortaya çıktı. Ancak Başbakan Yıldırım, Biden'ı arayıp gezmesini rica etmiş. Biden da bu telefonun üzerine gezme kararı aldığı öğrenildi.

JOE BİDEN BAŞBAKANLIK'TA

Başbakan Binali Yıldırım, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile bir araya geldi.

Başbakan Binali Yıldırım’la görüşmek üzere Çankaya Köşkü’ne gelen Biden, Başbakan Yıldırım tarafından karşılandı. İki isim, yapılacak başbaşa ve heyetlerarası görüşmelerin öncesinde basın mensuplarına poz verdi. Yıldırım ve Biden, yapılacak görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenlemek üzere kameraların karşısına geçecek.

15 Temmuz darbe girişimi ardından ABD tarafından Türkiye’ye gerçekleştirilen ziyarette, ABD ile olan ilişkiler tüm boyutlarıyla ele alınacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN