Kılıçdaroğlu: Olağanüstü bir durum vardı, gittik

Kılıçdaroğlu: Olağanüstü bir durum vardı, gittik

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleşen liderler zirvesine katılımla ilgili, "Ben daha önce 'olağanüstü bir durum olmadıkça gitmem' demiştim. Olağanüstü bir durum vardı, gittik tabi" dedi. Kılıçdaroğlu, komutanın talimatına uyan er ve erbaşları linç edenlerin de yakalanması gerektiğini söyledi.

CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu CNN Türk canlı yayınında Hande Fırat’ın sorularını cevapladı.

İşte Kılıçdaroğlu’nun sözlerinden satır başları:

Gitmem diyordunuz gittiniz nasıl bir ortam vardı sarayda? Nasıl karar verdiniz gitmeye?

Darbe girişiminin ertesi günü ben Ankara’ya döndüm. Ertesi gün sayın cumhurbaşkanı aradı darbeye karşı tutumuz dolayısıyla. TV’lere yaptığım açıklamalar dolayısı ile teşekkür etti. Ben de kendisine teşekkür ettim. Darbelere karşı çıkmak siyasi partilerin görevi.

Daha sonra cumhurbaşkanlığı genel sekreteri özel kalemi benim özel kalemi arayarak cumhurbaşkanının bir daveti olduğunu katılmamızdan mutlu olacağını ifade ettiler. Ben daha önce olağanüstü bir durum olmadıkça gitmem demiştim. Olağanüstü bir durum vardı, gittik tabi.

BÖYLE BİR TABLOYU İLK KEZ YAŞADIK

4 siyasi partinin orada olmasını isterdim. Bunu ifade de ettim. Samimi olarak görüşlerimizi ifade ettik. İfade etmeseydik doğru olmazdı. Nasıl davranılması gerektiğini söyledik. Notlar alındı. Memnun kalındı. Bugüne kadar darbe ve darbe girişimleri yaşadık ama ilk kez TBMM bombalandı. Böyle bir tabloyu daha önce hiç yaşadık. Darbe ve darbecilerin gözünde insan hayatının değeri yoktur. Özel mahkemeler kurulur darbe dönemlerinde insanlar yargılanır. Türkiye en büyük mağduriyetleri hep darbe dönemlerinde yaşadı.

“DARBECİLERİN EMRİNDEKİ ERLERİ LİNÇ EDENLER DE YARGILANMALI”

Darbe girişiminde bulunmak suç. Ama bir er veya erbaşı linç etmek de suç. Biz askerlik yaptık… Komutanın emri sorgulanmaz. Komutanın talimatına uyan er ve erbaşları linç edenlerin de yakalanması ve onların da cezalandırılması lazım. Biz bunu da bekliyoruz. Bunu da sayın başbakana aktardım, başbakan da buna hak verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN