Kurtulmuş: Rus gemisi biraz da çocukça bir şov yapıyor

Kurtulmuş: Rus gemisi biraz da çocukça bir şov yapıyor

Bakanlar Kurulu sonrası Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş açıklama yaptı. Kurtulmuş Rus gemisinin provokasyonu için biraz da çocukça bir şov nitelemesi yaptı.

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu'nun ardından açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş Rus gemisinin silahlı provokasyonu için "biraz da çocukça bir şov olduğunu ifade edeyim" açıklaması yaptı.  

Kurtulmuş'un açıklamasından satır başları şöyle:

Geçici bütçe

Kurtulmuş, kalıcı bütçe için muhalefetle uzlaşma sağlanamaması nedeniyle ocak ayına kadar geçerli olacak geçici bütçe hazırlandığını söyledi.

TSK'nın Musul'daki varlığına ilişkin Irak hükümetiyle yaşanan gerilime de değinen Kurtulmuş, şunları söyledi:

Musul'a asker takviyesi

Dört ana konunun altını çizmek zorundayız. Türkiye DAEŞ ile mücadele konusunda uluslararası koalisyonun parçasıdır. Kuzey Irak'taki Türkiye varlığının en önemli nedeni Türkiye'nin üstlendiği roldür.

İkinci önemli konu Türkiye'nin Kuzey Irak'ta verdiği eğitim desteğidir. Hem Peşmergelerin eğitimi hem de Musul'un DAEŞ'ten kurtulması için oradadır.

"Türkiye oraya yeni gitmiyor"

Üçüncü olarak Türkiye oraya yeni gitmiyor. Türkiye'nin varlığı 2014'ten beri devam ediyor. Türkiye bu eğitimleri veriyor. DAEŞ ile mücadele için 2400 Kuzey Iraklı eğitilmiştir.

Bu konu ile ilgili dördüncü olarak ifade etmek istediğimiz, Türkiye'nin varlığı basındaki abartılı yayınlar dolayısıyla kamuoyuna yansımıştır. Irak hükümetinde de ciddi hassasiyetleri ortaya çıkarmıştır.

"Irak Hükümetindeki hassasiyeti anlıyoruz"

Irak Hükümetinin hassasiyetlerini anlıyoruz ve saygı duyuyoruz. Türkiye Irak'ın toprak bütünlüğüne saygı duyan bir ülkedir. Irak'ın içinde Türkiye'ye karşı hasmane tutum içinde olanların açıklamalarını esefle karşılıyoruz. 

AB müzakere süreci

Beşinci önemli konu Türkiye-AB zirvesi... 11 yıl aradan sonra pozitif bir gündemle toplanılması ve olumlu sonuçlar elde edilmesinin önemini kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. 

Rusya krizi

Krizi tırmandıran taraf olmayacağız. Her alanda söylüyoruz. Ekonomide Rusya'nın atacağı adımlar varsa bizim de atacağımız adımlar var. Bu adımların atılmasından yana değiliz. Rusya'nın da bu adımları atmasından yana değiliz, bizim de bazı tedbirleri uygulama gereğimiz ortaya çıkmasın.

"Biraz da çocukça bir şov"

Boğazlardan geçiş Montrö ile belirlenmiş bir husustur. Güvenliği tehlikeye atmaması gerekir. O görüntüleri biraz daha şova dönük algılıyoruz. Oradan geçiş yapan Rus gemilerine karşı bir tehdit söz konusu değildi. Biraz da çocukça bir şov olduğunu ifade edeyim. Bugün yapılan güvenlik toplantısında da gündeme geldi. Çok yakın takiplerimizi yapıyoruz. Gerekli uyarılar Rus tarafına yapılmıştır. 

 
 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN