Malatya Hekimhan'da 5 büyüklüğünde deprem: 15 kişi hastanelik oldu

Malatya Hekimhan'da 5 büyüklüğünde deprem: 15 kişi hastanelik oldu

Malatya'nın Hekimhan ilçesinde 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde bir çocuk başından hafif yaralanırken 15 kişi panik nedeniyle hastaneye başvurdu. Sarsıntı iki köyde 5 eve ağır hasar verdi.

Malatya'nın Hekimhan ilçesinde meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremde bir çocuk başından hafif yaralanırken, 15 kişi panik nedeniyle hastaneye başvurdu.

Hekimhan'da 5 büyüklüğünde deprem

İlçede saat 02.28'de kaydedilen 5 büyüklüğündeki depremin ardından çok sayıda vatandaş evlerinden dışarı çıktı. Depremde, ilçeye bağlı Dursunlu Mahallesi'ndeki bazı evlerin duvarlarında çatlaklar meydana geldi.

15-11/29/aa_picture_20151129_6924533_high.jpg

7 yaşındaki Berk Keçeli yaralandı, 15 kişi panik nedeniyle hastaneye başvurdu

Bu arada, Dursunlu Mahallesi'ndeki oturan 7 yaşındaki Berk Keçeli, deprem sırasında çatlayan duvardan düşen parçaların başına isabet etmesi sonucu yaralandı. Ambulansla Hekimhan Devlet Hastanesine kaldırılan çocuğun durumunun iyi olduğu öğrenildi. 15 kişinin de panik nedeniyle hastaneye başvurduğu bildirildi.

Deprem güvenlik kameraları tarafından kaydedildi:

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri ilçede inceleme yaptı.

Vatandaşlar korkuyla dışarı çıktı

Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları,  AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremin ardından vatandaşların korkarak evlerinden dışarı çıktığını söyledi.

15-11/29/aa_picture_20151129_6924535_high.jpg

Evlerde hasar var, can kaybı yok

Depremde bazı evlerin hasar gördüğünü belirten Millioğulları, "Geldik, gördük beton 3 katlı evler çatlamış. Herhangi bir can kaybımız yok. Hastaneye başvuranlar var. Bazı vatandaşların evlerinde raflardaki malzemeler yere dökülmüş. İnsanlar panik nedeniyle sokaktalar. Buna şükür ediyoruz. Gelen mala gelsin. Biz de elimizden geldiği kadar vatandaşlarımızla ilgilenmeye çalışıyoruz" dedi.

15-11/29/aa_picture_20151129_6924540_high.jpg

"Yağmurun altında kendimizi dışarda bulduk"

Mahalle sakini Kurtuluş Özgür, deprem sırasında çok korktuklarını, gürültüyle sarsılmaya başladıklarını anlatarak, "Yağmurun altında kendimizi dışarıda bulduk. Üzerimize kıyafeti de sonradan evimize korkarak girip aldık. Evlerimizi içerisi girilecek gibi değil. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Sürekli deprem oluyordu ama hiç böyle olmamıştı" diye konuştu.

Depremin ardından saat 05,59'a kadar çeşitli büyüklüklerde pek çok artçı deprem oldu. 

Minare hasar gördü

Depremde, Güzelyurt Mahallesi'ndeki merkez camisinin minaresinin bazı bölümleri yıkıldı, düşen taşlar caminin çatısı ve güneş enerjisi panellerine zarar verdi.

5 ev ağır hasar gördü

Bölgeye ulaşan AFAD Malatya ekiplerinin yaptığı çalışmalarda, Dursunlu Köyü'nde 5 evin ağır hasar gördüğü ve kullanılamaz halde olduğu saptandı. Kocaözü Köyü'nde de 3 evde çatlaklar oluştuğu açıklandı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN