Malatya'da en büyüğü 5 şiddetinde 4 deprem - Türkiye'de son depremler

Malatya'da en büyüğü 5 şiddetinde 4 deprem - Türkiye'de son depremler

Saat 02.28'te merkezüssü Malatya'ın Hekimhan İlçesi olan 5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin ardından en büyüğü 3 şiddetinde 3 artçı sarsıntı kayda geçerken kısa süreli panik yaşandı.

Malatya'ın Hekimhan İlçesi'nde saat 02.28'de 5.0 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Depremin ardından 3 adet artçı daha kaeydedilirken kısa süreli panik yaşandı. Depremin ardından vatandaşların sokaklara çıktığı görülürken can ve mal kaybı hakkında resmi bir açıklama gelmedi. 

Artçılar

- Karacayır-Kulancak'ta 7.9 Km derinlikte 2.5 şiddetinde

- Sarıkız -Hekimhan'da  6.7 Km derinlikte 2.7 şiddetinde

- Yayladamı Hekimhan'da 5 km derinlikte 3 şiddetinde

Türkiye'deki son depremler

Türkiye'de ve dünyada her gün çok sayıda deprem meydana geliyor. Bunların bir kısımı hiç hissedilmeyecek kadar küçük oluyor. Ancak teknoloji sayesinde depremin büyüklüğü ne olursa olsun kaydedilebiliyor. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) ise son depremlerin tamamını takip ediyor ve verilerini tutuyor. Bu verilere göre olası deprem durumlarına yönelik önlemler alınıyor.

Türkiye'de yaşanan depremleri aşağıda yer alan bağlantıdan öğrenebilirsiniz.

SON DEPREMLER TIKLA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN