Mustafa Akaydın: Tebligatı aldığımda uyku sersemiydim

Mustafa Akaydın: Tebligatı aldığımda uyku sersemiydim

Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, başkanlığı döneminde oluşan 2 milyon 181 bin lira kamu zararını şahsen ödemeye mahkum edilmişti. Sayıştay'ın kararı üzerine kendisini savunan Akaydın, "borç tebligatını aldığımda uyku sersemiydim" dedi!

Eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı, CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde yapılan elektronik bilet sistemi ihalesinde kamunun zarara uğratılması iddiasıyla açılan davada Sayıştay'ın, oluşan 2 milyon 181 bin 156 liralık kamu zararının tarafından ödenmesi kararına tepki gösterdi.

"Ödeyecek gücüm yok"

Ödeyebileceğinin çok üstünde bir rakamla karşı karşıya kaldığını belirten Akaydın, "Benim 19 yıllık kamu yöneticiliği geçmişim var, her aşamasında mal bildirimi vermişimdir. Şu anda Meclis'e verilmiş ikinci mal bildirimim var" diye konuştu.

Basına 2009'da belediye başkanı olduğu dönemdeki mal bildiriminin yansıdığını anlatan Akaydın, mal varlığının harcamaları nedeniyle eksildiğini belirtti.

"Zenginlik eşimin ailesinden miras kaldı"

Akaydın, "Zengin olmak ayıp değildir, zengin miyim değil miyim takdirinize bırakıyorum. Hepsi benim siyasi hayatım başlamadan önceki bildirimlerdir. Büyük çoğunluğu eşimin ve kendimin anne babamdan miras yoluyla gelmiştir. Eşimle benim toplam 80 yıllık hekimlik hayatımız var" diye konuştu.

"Tebligatı aldığımda uyku sersemiydim"

Akaydın, 2011 sorgusunu temyize taşıdıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Ancak 2012 sorgusu tebligatını aldım gözüküyor, ona hiç itirazım yok. O kadar kalabalık bir evrak bütün içerisinde alıyorsunuz ki sabah saat uyku sersemi 08.30'da, 09.00'da. Ben o ilanı bulamıyorum bir türlü. 'Yani ilan bana verildi, verilmedi, kumpas var mı, yok mu' o konuda bir şey söyleyemem. Aldı gözüküyorum, onlar da 'Temyiz etmediğiniz için bunu ödemekle yükümlüsünüz' diyor. Bu çok büyük bir haksızlık çünkü firma ortada, belediyeyle çalışıyor. Ben bu parayı silah zoruyla tahsil edemem, ben firmaya belediye başkanıyken itirazda bulunmuşum."

"Sayıştay tarihinde ilk olacak"

Tebligatta usulsüzlük olduğu iddiasıyla önceki gün yeniden temyiz işlemi başlattıklarını anlatan Akaydın, tebligatın avukatına yapılması gerektiğini savundu.

Akaydın, "Emekli uzman Sayıştay denetçisiyle konuşuyorum, diyorlar ki 'Hocam cumhuriyet tarihinde eğer bir haciz işlemi uygularsa size karşı, bu bir ilk olacak'. Sayıştay tarihinde kamu zararı oluşturduğu için hiçbir kamu görevlisinden tahsilat yapılmamıştır" sözlerine yer verdi. 

"Parayı silah zoruyla mı tahsil edeyim!"

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e dün ihtarname çektiğini vurgulayan Akaydın, şöyle konuştu:

"Böyle bir işlem başlatamazsın, A-Kent firmasıyla sen de iki yıldır çalışıyorsun. Üstelik A-Kent firmasıyla tahkime gitmişsin, tahkime gittiğine göre sen bu belediyenin ve kamunun alacağını tahsil etmekte yükümlüsün. Bakın buradan ilan ediyorum, eğer gerçekten A-Kent firmasından kamunun alacağı varsa, bu üç yıla yaydığınızda 8 milyonu geçiyor faizleri hariç. Bunu faizleriyle tahsil etme görevi ve sorumluluğu benden sonraki belediye başkanına aittir."

Akaydın, sonuna kadar hukuki haklarını savunacağını belirterek, "Ondan sonra ne yapalım şeriatın kestiği parmak acımaz. Beş tane gayrimenkulum var. Bunların üçü atalarımızdan intikalidir" değerlendirmesinde bulundu. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN