Mustafa Balbay CHP Genel Başkanlığına aday olacağını açıkladı

Mustafa Balbay CHP Genel Başkanlığına aday olacağını açıkladı

Mustafa Balbay CHP Genel Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Partide yöntem ve yönetim değişikliği gerektiğini belirten Balbay, hedefinin CHP'yi iktidara taşımak olduğunu söyledi.

CHP'de 1 Kasım seçim yenilgisinden Kılıçdaroğlu'nu sorumlu tutan isimler bir bir liderlik yarışına soyunuyor. Umut Oran ve Muharrem İnce'den sonra İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, adaylığını açıkladı.
 
Milletvekili Seçimi'nin ardından 26. Dönem Parlamentosu'nda kayıt işlemleri sürüyor. Balbay, kayıt işlemlerinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Balbay: CHP Genel Başkanlığına adayım

CHP'nin önünde kurultay süreci olduğunu hatırlatan Balbay, "Ben CHP'nin İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay olarak partimizi daha ileri götürebileceğimize ve 2019'daki üç seçimde birden partimizin başarılı olması için yeni bir yön, yöntem ve yönetim gerektiğine inanıyorum. Bu anlamda partimizin olağan kurultayında genel başkanlığa hazırım" diye konuştu. 

Delegelere güvendiğini belirten Balbay, kurultay sürecinin kırıp dökmeden, kimseye malzeme vermeden, işin doğasının dışına çıkmadan gerçekleşmesi gerektiğine işaret etti. 

Vefa borcumu CHP'yi iktidara getirerek ödeyebilirim

Siyasette vefa borcunun önemli olduğunun altını çizen Balbay, "Ben özellikle demir parmaklıkların ardındabizim için mücadele eden, Silivri önünde bizim için gaz yiyen ve beni siyasete taşıyan CHP'ye vefa borçluyum. Ben bu borcumu kenara çekilerek ödeyemem, düz milletvekilliği yaparak da tam ödeyemem. Ben bu borcumu CHP'yi iktidara taşıyarak ödeyebilirim" değerlendirmesini yaptı. 

Balbay, bir soru üzerine kendisinin olağan kurultaydan yana olduğunu vurguladı ve olağanüstü kurultay toplanması için imza vermeyeceğini kaydetti. 

Olağanüstü kurultaya destek vermeyecek

CHP'nin kendi içinde tartışmalar yaşayan bir parti görüntüsünden uzak durması gerektiğini dile getiren Balbay, her şeyin olağan süreci içinde gerçekleşmesinin daha sağlıklı olacağını ifade etti.   

Balbay, 2023 yılında Cumhuriyetin 100. yılının kutlanacağına işaret ederek, "Ben CHP'nin Türkiye'yi cumhuriyetin ikinci yüzyılına taşımayı vadediyorum" dedi. 

Balbay, kayıt yaptıran milletvekillerinin illerine ait yöresel ürünleri Meclis'te dağıttıklarını hatırlatarak, kendisinin de cezaevinde yazdığı son kitap olan "Geçmişten Geleceğe Türkiye" isimli eserini getirdiğini söyledi. 

Balbay, geçen hafta bir televizyon programında yaptığı açıklamada, "2 Kasım sabahı kendime sordum. Balbay ne yapcaksın? 2 hedefim var. Milletvekilliğimi yapmak. 2019 yılındaki iki seçimde partimin başarısı için çalışmak. Kılıçdaroğlu’na vefa borcum var. Bu borcu CHP’nin iktidar olması ile borcumu ödemiş olurum. Kongreye gidiyoruz. Ben önerilerimi sunacağım. Bana derlerseler bu projeler partimizi iktidara taşır. Ben de varım derim. Ben umutla heyecanla ve büyük bir enerjiyle geldim” diyerek liderlik mücadelesine girişeceğinin işaretini vermişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN