Ordu Altınordu'da kardeşler arasında bayramlaşmada miras kavgası: 6 ölü - Son dakika haberleri

Ordu Altınordu'da kardeşler arasında bayramlaşmada miras kavgası: 6 ölü - Son dakika haberleri

Ordu'nun Altınordu İlçesi’ne bağlı Yaraşlı Mahallesi’nde kardeşlerin bayramlaşmaya ziyareti miras kavgasına dönüştü. Maksut Arslan Baydemir ziyaretine gittiği ağabeyi Mustafa Baydemir'in evinde av tüfeği ile dehşet saçtı. Ağabeyini, yengesini ve 3 yeğenini öldüren Baydemir intihar etti.

Ordu’nun Altınordu İlçesi’nde miras kavgası katliama dönüştü. Maksut Arslan Baydemir, miras tartışması nedeniyle kavga ettiği ağabeyi Mustafa Baydemir'i, yengesi Neziye Baydemir ve yeğenlerini vurarak öldürdü, ardından da intihar etti.

BAYRAMLAŞMAYA GİTTİ

Olay bu gece Ordu’nun Altınordu İlçesi’ne bağlı Yaraşlı Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre kardeş Maksut Arslan Baydemir, daha önceden aralarında miras paylaşımı nedeniyle husumet bulunan ağabeyi Mustafa Baydemir'nin evine bayramlaşmaya gitti.

MİRAS PAYLAŞIMI

Burada bir kez daha miras paylaşımı nedeniyle iki kardeş arasında tartışma çıktı. Yaşanan  arbedenin zardından Maksut Arslan Baydemir. ziyaretine gittiği ağabeyinin evinde av tüfeği ile dehşet saçtı. Maksut Arslan Baydemir'in silahından çıkan saçmaların isabet ettiği ağabeyi Mustafa Baydemir ile yengesi Neziye Baydemir  ve 3 yeğeni yaşamını yitirdi. Ağabeyinin evinde katliam yapan Maksut Arslan Baydemir daha sonra aynı silahla kendisini vurarak intihar etti.

SEBEBİ O GELENEK

Yaraşlı Mahallesi Muhtarı Necati Günaydın, iki kardeş arasında 5-6 yıl öncesine dayanan bir arazi davası olduğunu, davanın 2 ay önce sonuçlandığını ve bir kardeşin ceza aldığını belirtti. Cinayeti Karadeniz Bölgesi’nde sık görülen havaya kurşun atma olayının fitillediğini belirten Muhtar Günaydın, olayı “İki kardeş arasında zaten bir husumetlik vardı. 5-6 sene önce mahkemelik olmuşlardı. 2 ay önce de mahkeme kağıtları gelmişti. Teslim ettim, herhalde ceza almış mahkemeden. Evde otururken yeğenleri falan geliyor, bayramda havaya kurşun atıyorlar. O da rahatsız oluyor ve ‘atmayın’ diyor. Aralarında tartışma çıkıyor. Bunun sonucunda Maksut Baydemir, eve gidip av tüfeğini alarak geri dönüyor ve infaz ediyor” şeklinde anlattı.

'ARAZİ ALTIN DEĞERİNDE'

Karadeniz Bölgesi’nde arazi davalarının çok sık görüldüğünü de belirten muhtar Günaydın, ”Bizim Karadeniz Bölgesi’nde böyle arazi davaları oluyor. Karadeniz insanı zaten asabi bir yapıya sahip olduğu için bu tür olayların olması kaçınılmaz oluyor. Oğul babayı öldürüyor, baba oğlunu kesiyor. Karadeniz Bölgesi’nde arazi altın değerindedir. Şimdi kalkıp bir dönüm yer alayım desen 100 bin liradan başlar” diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN