Paralel Yapı sporcu, sanatçı, iş adamlarını Himmet adıyla soydu

Paralel Yapı  sporcu, sanatçı, iş adamlarını Himmet adıyla soydu

Paralel Yapı'ya yönelik operasyon kapsamında sporcu, sanatçı, iş adamı ve öğretmenlerden 'himmet' adı altında usulsüz para toplandığı tespit edildi. Aranan 13 kişiden 11'i gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün 'FETÖ/PDY' adı verilen soruşturma kapsamında düzenlediği operasyonda, örgüt adına bazı futbolcular, spor kulüpleri, milli sporcular ve sanatçılardan 'himmet' adı altında usulsüz para toplandığını tespit etti. Bu kapsamda aranan 13 kişiden 11’i gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında TRT'de çalışan, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda öğretmenlik yapan kişiler ile iş adamı ve şirket danışmanları da bulunuyor.

'PARA TOPLANDI'

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na 2014’te yapılan ihbar çerçevesinde başlatılan soruşturma kapsamında Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Şube Müdürlüğü ekipleri operasyonu düzenledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda çalışan T.T.Y. ve A.K ile bir firmada çalışan F.D'nin, 'himmet' adı altında bazı futbolculardan, spor kulüplerinden ve sanatçılardan usulsüz para topladığı öne sürüldü.

Şüphelilerin ev toplantılarından sonra birbirlerine "Abime hürmet ederim, abime saygılarımla, kasım-aralık ayları aidat, hizmetten alacağım vardı, maklube" gibi şifreli ifadelerle yüklü miktarda para gönderdikleri, toplanan paraları da örgüte aktardıkları tespit edildi.

SANAT VE SPOR CAMİASI

Soruşturmaya göre, TRT Genel Müdürlüğünde görevli şüpheliler, TRT'de çalışanlardan ve sanat camiasından para topladı. Toplanan paralarla tiyatro gösterileri düzenlendi. PDY ile bağlantılı eğitim kurumlarında bu gösterimler gerçekleştirildi.

Şüphelilerin bazı futbolcuları da cemaate ait evlerde ve yurtlarda ağırladıkları, örgütün toplantılarına katılmaları yönünde baskı yaparak futbolculardan bağış, yardım, burs ve kurban parası adı altında para topladıkları belirtildi.

PARA TANSFERLERİ

Şüpheliler arasında bulunan C.G isimli öğretmenin, 2011-2014 yılları arasında örgüte ait hesaplara toplam 72 bin 980 TL, D.Ö isimli öğretmenin ise 551 bin 18,5 TL para transfer ettiği belirlendi. Şüphelilerden Gençlik ve Spor Bakanlığında memur olan T.T.Y'nin 2006-2015 yılları arasında 779 bin 349,92 TL, A.K'nin 2011-2015 yılları arasında 444 bin 20,23 TL, öğretmen M.T'nin 2011-2015 yılları arasında 683 bin 882,83 TL, B.Ç'nin 2011-2015 yılları arasında 264 bin 127 TL, halen aranan M.A.G'nin ise 2011-2013 yılları arasında 93 bin 977 TL para transferi yaptığı, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları sonucunda tespit edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN