Paralel Yapı, TSK'ya sızmak için uyuyan hücre olarak yapılanmaya gitti

Paralel Yapı, TSK'ya sızmak için uyuyan hücre olarak yapılanmaya gitti

İzmir’de hazırlanan ‘Askeri Casusluk’ kumpas iddianamesinde Paralel Yapı’nın TSK’ya sızmak için uyuyan hücreler oluşturduğu ve TSK’ya sızdığı belirtildi.

[Karar]
HÜSEYİN YORULMAZ - ANKARA

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 68 sanığın beraat ettiği “Askeri Casusluk” davasında kumpas kurulduğu iddiasıyla hazırladığı bin 13 sayfalık iddianamede çarpıcı detaylara yer verildi. İddianamede, Fethullahçı Terör Örgütü’nün liderliğini yapan Fetullah Gülen’in devletin yönetimini ele geçirmek Türk Silahlı Kuvvetler içerisine sızmak, yerleşmek ve hücresel bir yapı ile TSK içerisinde vücut bulmak için uzun vadeli planlar yaptığı belirtildi.

İLKOKULDA BAŞLIYOR

İddianamede, Paralelin bu plan çerçevesinde henüz ilkokul çağlarında örgütün amacı doğrultusunda hizmet edecek kişileri yetiştirerek askeri okullara girmesini sağladığı belirtildi. Askeri okullar içeresinde cemaat üyelerinin örgüt ile bağının deşifre edilmemesi için uyuyan hücre olarak yapılanmaya gidildiği tespitine yer verilen iddianamede mezun olanların terfi ettirilerek örgütle bağının kuvvetlendirildiği kaydedildi. İddianamede, Fetullah Gülen’in ve diğer şüphelilerin “silahlı terör örgütü kurma veya yönetme, devletin birliğini ve ülke bütünlüğü bozma” suçlarından cezalandırılması istendi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN