PKK'lı teröristlerden 6 şehirde eş zamanlı saldırı

PKK'lı teröristlerden 6 
şehirde eş zamanlı saldırı

PKK'lı teröristler akşam saatlerinden bu yana Doğu ve Güneydoğu'da toplam 6 şehre eş zamanlı saldırı düzenledi. Teröristlerin hedefinde askerlik şubesi, hendek kapatan polisler ve Komando Tabur Komutanlığı vardı.

Terör örgütü PKK, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne saldırdı. Öte yandan, Batman'ın Gercuş İlçesi kırsalında güvenlik güçleri ile PKK’lı teröristler arasında çatışma çıkarken, saat 20.45 sıralarında da Siirt'in Kurtalan İlçesi'nde Komando Tabur Komutanlığı'na saldırı düzenlendi.

Saldırılarını sürdüren PKK'lı teröristler Nusaybin'de hendek kapatan polislere uzun namlulu silahlarla saldırırken, Bitlis Tatvan'da ise askerlik şubesine roketatarlı saldırı düzenledi.

Hakkari'de saldırı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, Terör örgütü PKK mensuplarınca üç ayrı noktadan İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne saldırı düzenlendi. Alınan bilgiye göre, saat 18.00 sıralarında 3 ayrı noktadan Şemdinli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne terör örgütü mensuplarınca, üç ayrı noktadan uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi.

15-09/04/a494a8ca29ad5a5a1c6a3b7c4d763d22-1441394864.jpg

Can kaybı ya da yaralanmanın olmadığı çatışmada, çevrede bulunan bir eve mermi isabet etti, esnaf ise kepenk kapattı. Yaklaşık 30 dakika süren çatışmanın ardından kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı.

Batman'da çatışma

Batman'ın Gercuş İlçesi kırsalında güvenlik güçleri ile PKK’lı teröristler arasında çatışma çıktı. Gercüş İlçesi’ne bağlı Esentepe Köyü kırsal kesiminde bugün saat 16.00 sıralarında güvenlik güçleri ile PKK’lılar arasında çatışma çıktı. Çatışma bölgesine takviye askerler sevk edildi. Devam ettiği belirtilen çatışma nedeniyle Gercüş ile Kayapınar karayolu güvenlik nedeniyle askerler tarafından ulaşıma kapatıldı.

Siirt't askeri birliğe saldırı

Siirt'in Kurtalan İlçesi'nde PKK'lılaınr Komando Tabur Komutanlığı'na otomatik silahlarla düzenlediği saldırıya askerler anında karşılık verdi. Çıkan çatışmanın ardından kaçan PKK'lıları etkisiz hale getirmek için operasyon başlatıldı.

Kurtalan İlçesi'nin Beykent Mahallesi karayolu üzerinde bulunan Komando Tabur Komutanlığı'na bugün saat 20.45 sıralarında bir grup PKK'lı tarafından otomatik silahlarla saldırı düzenledi. Askerlerin anında karşılık vermesiyle yaşanan çatışmanın ardından PKK'lılar kaçtı. Ölen ya da yaralanan olmadığı öğrenilen saldırının ardından kaçan PKK'lıları etkisiz hale getirmek için operasyon başlatıldı.

Mardin'de bir YDG-H'li öldü

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde hendek kapatmayı giden polis ekiplerine PKK'lıların uzun namlulu silahlarla ateş açılması üzerine polislerinde karşılık vermesiyle çıkan çatışmada yaralanan kişi hastanede yapılan tüm müdahaleye rağmen öldü. Ölen kişinin 22 yaşında Lokman Süne ve YDG-H üyesi olduğu iddia edildi. Süne'nin hendek kapatan polislere ateş açtığı ve çıkan çatışma sırasında yaralandığı, kaldırıldığı hastanede de öldüğü ifade edildi.

15-09/04/41e4b170bdd4609a4fe87c6895bd5c74-1441395074.jpg

Nusaybin'de PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyelerinin güvenlik güçlerinin girişini engellemek için kazdığı hendekleri kapatmak için İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri bu akşam saatlerinde zırhlı araçlar ve iş makineleri ile Yenişehir Mahallesi Yuvuz Selim Sokak üzerine gitti.

Ekiplerin hendekleri kapattığı sırada PKK'lılar polise ateş açtı. Polisin de karşılık vermesi üzerine bir süre çatışma yaşandı. Çatışma sırasında sivil vatandaş olduğu belirtilen 1 kişi yaralandı. Yaralanan kişi bölgeye çağırılan ambulansla Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak ameliyata alındı.

15-09/04/3297ce4357e8f69f247c8b7149cc713e-1441395083.jpg

Daha sonra mahalleden bir süre silah sesleri geldi. Polis, hendek kapatılan bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı.

Askerlik şubesine roketatarlı saldırı

Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde PKK'lılar Asker Alma Dairesi Başkanlığı ve Tatvan Askerlik Şubesi'ne roketatarlı saldırı düzenledi.

Bir grup PKK'lı tarafından bu akşam saat 20.45 sıralarında Tatvan ilçesi Hidayet Mahallesi Lise Caddesinde bulunan Tatvan Asker Alma Dairesi Başkanlığı ve Tatvan Askerlik Şubesi'ne eş zamanlı roketatarlarla saldrı yapıldı.

15-09/04/aa_picture_20150904_6209792_high-1441395588.jpg

Askerlerin karşılık vermesiyle olay yerinden kaçan PKK’lılar karanlıktan faydalanarak mahalle aralarında izlerini kaybettirdiler. Saldırı sonrası bölgeye çok sayıda özel harekat polisi sevkedilerek PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için operasyon başlatıldı. İlk belirlemelere göre saldırıda can kaybı ve yaralanma yaşanmadı.

Diyarbakır'da polis aracına saldırı

Diyarbakır'da terörist bir grup tarafından zırhlı polis aracına roket ve uzun namlulu silahlarla bombalı saldırı düzenlendi.

Diyarbakır'ın Yenişehir İlçesi'nde bir grup PKK'lı terörist polis aracına silahlı saldırı düzenledi.

Edinilen bilgilere göre, merkez Yenişehir ilçesi Şehitlik Mahallesi Yaradanakul Caddesi'nde Valiliğe bağlı Gençlik Merkezi önünde olası bir duruma karşı hazır bekletilen Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ve akrep tipi zırhlı polis aracına, yüzleri maskeli PKK'lı teröristler tarafından roket ve uzun namlulu silahlarla saldırı yapıldı. Saldırının ardından, grup ve polis arasında çatışma yaşandı.

Ambulansa silahlı saldırı

Çatışmanın arasında kalan bir ambulans mermilerin hedefi oldu. Bir süre devam eden çatışmanın ardından, teröristler karanlıktan faydalanarak ara sokaklara kaçtı. Saldırganların yakalanması için olay yerine zırhlı araçlarla çok sayıda polis sevk edildi.

Ara sokakta silah ve roketatar bulundu

Çevrede incelemelerini sürdüren polis, bir ara sokakta olayda kullanılan roketatar ve bir kalaşnikof marka silah buldu.

Öte yandan, ölen ya da yaralananın olmadığı olayda, roketin isabet ettiği TOMA hasar gördü. Çevredeki işyerleri ve evlerinde camları kırıldı. Bölgede operasyon sürüyor. 

DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN