Polisler Tahir Elçi'nin öldüğü çatışmayı anlattı

Polisler Tahir Elçi'nin öldüğü çatışmayı anlattı

Diyarbakır'da Baro Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği olayda, PKK'lı teröristlerle çatışan polisler ifade verdi. Kimliği gizli tutulan bir polis memuru, "Hareket halinde olduğu için ve üzerime silahı fırlatınca dikkatim dağıldı, vuramadım" dedi.

Diyarbakır Sur'da önceki gün meydana gelen olayda, iki polisi şehit eden PKK'lı teröristler Dört Ayaklı Minare önünde açıklama yapan Barı Başkanı Tahir Elçi ve onu koruyan polislerin bulunduğu sokağa girmiş, kameralar önünde yaşanan çatışma sırasında Tahir Elçi ensesine isabet eden tek kurşunla hayatını kaybetmişti. İfadeleri alınan polisler, olay anını anlattı. Habertürk'ün haberine göre, teröristlerle çatışan polis memuru, “Hareket halinde olduğu için ve üzerime silahı fırlatınca dikkatim dağıldı, vuramadım” dedi.

15-11/30/bbnov_1448863268_3619.jpg

Polislerin ifadeleri alındı

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin ölümünden kısa süre önce polis memurları Ahmet Çiftaslan ile Cengiz Erdur’u şehit eden ve Elçi’nin basın açıklamasında bulunduğu sokağa kaçan terör örgütü PKK mensuplarıyla çatışan 4 polisin de ifadeleri alındı.

"Dikkatim dağıldı, vuramadım"

Güvenlik Şube’de görev yapan ve kimliği gizli tutulan bir polis, “Silah sesi geldikten sonra ne olduğunu anlayamadım. Önce kaçan kişiyi fark etmedim. İkinci saldırganı fark ettim. Hareket halinde olduğu için ve üzerime silahı fırlatınca dikkatim dağıldı, vuramadım” dedi.

Başka illere tayin edilecekler

Diğer polis memuruysa, “Ateş ettim ancak vurup vurmadığım konusunda emin değilim. Mermilerim bitince, yere düşen arkadaşımın silahını aldım” diye konuştu. Görüntülerde deşifre olan polis memurlarının başka illere tayinlerinin çıkarılacağı öğrenildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN