Mehmet Özhaseki: Kışlalardan rant bekleyenler avuçlarını yalarlar

Mehmet Özhaseki: Kışlalardan rant bekleyenler avuçlarını yalarlar

Habertürk TV'ye konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, taşınan kışlaların yüzde 99'unun yeşil alan olacağını söyledi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Habertürk TV'de Aysun Torun'un sorularını yanıtladı.

EK VERGİ YOK

Yeni bir verginin söz konusu olmadığını kaydeden Özhaseki, Başbakan'ın bu konuda talimatı olduğunu belirterek “Ek vergi yok, yük yok” dedi.

Belediyelerin ek gelir ihtiyacı olduğunu kaydeden Özhaseki, “Her şey belediyelerden bekleniyor artık, belediyeler de tıkanmaya başladı. Öz gelirlerini artıracak tedbir alıyoruz” dedi.

Belediye yasaları içinde birçok konu olduğunu belirten Özhaseki, “Eğer kendi aramızda anlaşabilirsek Meclis'te uzun boylu tartışma olmadan geçirebiliriz. Bu dönem olmayabilir ama Meclis'te diğer döneme kalabilir” diye konuştu.

HAKKARİ VE ŞIRNAK

Hakkari ve Şırnak'ın il olmaktan çıkarılmasına yönelik tepkilerin hatırlatılması üzerine Özhaseki, “Oradaki vatandaşlarımızın hissiyatını, duygusallıklarını anlıyorum. Vicdani, objektif değerlendiririrsem onlara hak vermekle birlikte Şırnak 8-10 binlik bir yer. Yeniden onarmaya çalışıyoruz. 25-30 bin kişi geri gelecek. Hasara uğrayan, teröristin kırdığı ne varsa teslim etmeye çalışıyoruz. 35-40 bin nüfuslu havalimanına 50 km uzaklıkta bir yer mi olsun, havaalanı yanında bir şehir var orası mı olsun? Kesinlikle Cizre'nin il olması lazım, coğrafi olarak yapısı itibarıyla da... Şırnak haritadan mı siliniyor? Yok öyle bir şey, il yerine tabela ilçe oluyor. 500 memur Şırnak'tan Cizre'ye hareket eder. İnsanların evleri, sokakları, hakları kaybolmuyor” diye konuştu. Konunun abartıldığını söyleyen Özhaseki, “40 bin nüfuslu yer il olsun deniyorsa, 70-80 yerin daha Türkiye'de il statüsü alması gerek” dedi.

ASKERİ BİRLİKLERİN TAŞINMASI

Askeri birliklerin taşınması ile ilgili soruya da yanıt veren Bakan Özhaseki, “81 ilde o kadar çok alan var ki... İstanbul'un yüzde ikisi askeri alan. Şehir içinde kalan yeşil olan vatandaşın kullanımına açık her yer yeşil alana çevriliyor. Birtakım istisnalar geliyor. Çevre-Milli Savunma Bakanlıkları bir komisyon kuruyor, 81 ilde çalışıyor. Belediye ne düşünüyor, vatandaş ne düşünüyor? Biz bunu yapıyoruz. Milli Savunma Bakanlığı da hangi askeri birlikler nereye taşınırsa doğru olur, Maliye Bakanlığı bu işin mali boyutuna bakıyor. Bir ay kadar sürecek çalışma sonrasında her bir şehirde tek tek doğru kararlar verilecek” dedi.

“AVUÇLARINI YALARLAR”

Birliklerin önce şehir dışında kurulduklarını ama şehirlerin büyümesi sonucu birliklerin şehir içinde kaldıklarını belirten Özhaseki, “Bir kızgınlıkla hepsini yok edelim demek doğru olmaz. Yüzdü 100 olmasa da yüzde 99'u yeşil alan olacak. Rant beklentisi olanlar avuçlarını yalasınlar” diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN