Rus milletvekili saçmaladı: Uçağa karşılık Ayasofya

Rus milletvekili saçmaladı: Uçağa karşılık Ayasofya

Türkiye'nin Suriye sınırında sınır ihlali yapan Rus uçağını düşürmesinin ardından Moskova'dan 'akıl dışı' çıkışlar geliyor. Rus milletvekili Gavrilov, düşürülen uçağa karşılık Ayasofya'yı gündeme getirdi.

Rusya, sınır ihlali yaptığı için Türkiye tarafından uçağının düşürülmesini hazmedemiyor. Hazımsızlığın son örneği, Duma Meclisi Milletvekili Sergey Gavrilov'un 'Ayasofya' açıklamasıyla dışa vurdu. Gavrilov, düşürülen uçağa karşılık Türkiye'den 'Ayasofya'yı istedi.

Rusya Duma Meclisi Milletvekili Sergey Gavrilov, sınır ihlali neticesinde düşürülen Rus uçağına işaret ederek, Türkiye'nin dostça bir adım atarak Ayasofya'yı Ortodoks Kilisesi'ne iade etmesini beklediklerini söyledi, bu adımın İslam ve Türkiye'nin üst düzey siyasetteki iyi niyetinin göstergesi olabileceğini iddia etti.

15-11/26/ayasofya-dsc_5090_1_24.jpg

Ayrıca Gavrilov, "Türk-Rus ilişkileri bir dayanıklılık testinden geçiyor. Böyle bir dönemde dostça girişimler ve teklifler büyük önem taşıyor. Ayasofya'nın Ortodoks Kilisesi'ne iade edilmesi için Türkiye'den samimi adım bekliyoruz" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN