Rus Savunma Bakanlığı: Karşılık için seçenekler masada

Rus Savunma Bakanlığı: Karşılık için seçenekler masada

Türkiye'nin hava sahasını ihlal eden Rus uçağını düşürmesi ile ilgili Rus Savunma Bakanlığı Türkiye'nin tavrını dostça bulmadıklarını söyleyerek "Karşılık için seçenekleri değerlendiriyoruz" açıklaması yaptı. Bakanlık, Türkiye ile tüm askeri iletişimin durdurulduğunu açıkladı.

Türkiye'nin hava sahasını ihlal eden Rus uçağını düşürmesi ile ilgili Rus Savunma Bakanlığı açıklama yaptı.

Bakanlık açıklamasında, "Türk Hava Kuvvetleri'nin Rus jetine karşı attığı adımları dostane olmayan tutum olarak görüyoruz. Bu tür olaylara nasıl karşılık verileceği konusunda bir paket üzerinde çalışıyoruz" denildi. Kısa bir süre ronsa bakanlıktan yapılan açıklamada, Türkiye ile tüm askeri iletişimin durdurulduğu bildirildi.

Rusya Federasyon Konseyi Uluslararası Komite Başkanı Konstantin Kosaçev, Rusya'nın Türkiye ile Su-24 tipi uçağın düşürülmesi sebebiyle tüm devletlerarası temaslara geçici olarak son vermesi gerektiğini bildirdi.

"Rus-Türk ilişkileri bir anda yok edildi"

Kosaçev konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda, "Rus-Türk ilişkilerinde yıllardır biriken her şey bir anda yok edildi. Güven ve partnerlik. Güvensizlik ve düşmanlık geri döndü" ifadesini kullandı.

"Türkiye ile temasları iptal etmemiz gerektiğini düşünüyorum" 

Kosaçev, Türkiye'nin özür dilemesini beklemediklerini ve Moskova'nın küresel terör karşıtı koalisyonundaki partnerlerinden tepki beklediklerini belirtti. Kosaçev, "Türkiye ile tüm devletlerarası temasları daha iyi zamana kadar iptal etmemiz gerektiğini düşünüyorum" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN