Rus sözcü Zaharova Fuat Avni'nin yalanına inandı

Rus sözcü Zaharova Fuat Avni'nin yalanına inandı

Türkiye'nin Suriye sınırında Rus uçağını düşürmesine yönelik soruları cevaplandıran Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, paralel yapının sosyal medya tetikçisi Fuat Avni'nin dedikodusunu gündeme getirdi.

Rusya, sınır ihlali yaptığı için Türk jetleri tarafından düşürülen savaş uçağının kasıtlı olarak düşürüldüğünü ileri sürüyor. Rusya'nın "uçağımız kasıtlı düşürüldü" iddiasının kaynağı paralel yapının sosyal medya tetikçisi Fuat Avni çıktı. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, uçağın bilerek düşürüldüğünü ileri sürerken Fuat Avni'nin bir iddiasına yer verdi.

15-11/26/mariya-zaharova_9791.jpg

Uçağın düşürülmesi için 'Bu emsali olmayan bir olay. Türkiye ile ilişkileri her alanda olumsuz etkileyecek' diyen Zaharova, Fuat Avni'nin 'Cumhurbaşkanı Erdoğan Rus uçağını düşürecek' iddiasını gündeme getirdi. Zaharova, Fuat Avni'nin 19 Ekim'deki dedikodu olmaktan öteye geçmeyen iddiasına dayanarak Türkiye'yi suçladı.

Zaharova Fuat Avni'ye inandı

Basın toplantısında Fuat Avni'nin iddialarını hatırlatan Zaharova, şu ifadeleri kullandı:

Çok enteresan! Komsomolskaya Pravda gazetesinin 19 Ekim tarihli nüshasındaki haberde Türk blog yazarı Fuat Avni'nin iddiasına atıfta bulunulmuş. Aylar önce ortaya atılan iddiaya göre, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhtemel yenilgi ve siyasi kariyerinin sona ermesini engellemek için Suriye'de Rus uçaklarını düşürmeye hazırlanıyor. Amaç, Rusya ve Türkiye'yi savaşın eşiğine getirmek. Bu iddialar, ünlü Türk blog yazarı Fuat Avni'ye ait.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN