Rusya'dan Türkiye'ye S-400'lerle gözdağı

Rusya'dan Türkiye'ye S-400'lerle gözdağı

Türkiye'nin Rus uçağını düşürmesinin ardından Moskova'dan tehdit mesajları gelmeye devam ediyor. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Rusya'nın S-400 füzelerini Lazkiye'ye göndereceğini açıkladı. Kremlin ise "Rusya Türkiye sınırı yakınlarında Suriye'deki operasyonlarını sürdürecek" dedi.

Türkiye'nin Rus uçağını hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle düşürmesinin ardından Moskova yönetimi çelişkili açıklamalarını sürdürürken Ankara'ya gözdağı verme kaygısıyla kararlar alıyor. Uçağın Türkiye'nin hava sahasını ihlal etmediğini gösteren sahte rota haritası yayınlayan Rusya, dün "Uçak Türk sınırları içinde birkaç saniye kaldı" açıklaması yapmıştı. 

Rusya, bugün de Türkiye'ye tehdit anlamına gelecek kararlar aldığını açıkladı.  

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Rusya'nın gelişmiş S-400 hava savunma sistemini Lazkiye'deki Hmeymim Hava Üssü'ne göndereceğini açıkladı. Bu açıklamadan birkaç saat sonra Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, "Rusya'nın Türkiye sınırı yakınlarında Suriye'deki operasyonlarını sürdüreceğini" duyurdu.

Uçak düşürüldükten sonra...

Rus haber ajanslarını kaynak gösteren Reuters, bu kararın, Türkiye'nin bir Rus savaş uçağını düşürmesinin ardından alındığını belirtti.

S-400, 480 kilometreden hedefe kilitlenme özelliği ve 400 kilometre yarı çap menzilde hedefi imha kapasitesine sahip. Yükseklikte ise 56 kilometre irtifa ile balistik füzelere karşı da kullanılabiliyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise S-400'lerin yanı sıra Suriye'ye S-300 füzelerinin de gönderileceğini açıkladı.

Rusya Savunma Bakanlığı dün Rus savaş uçağının düşürülmesinin ardından alınacak önlemleri şöyle açıklamıştı.

1- Türkiye ile askeri kanallardan tüm irtibat kesecek

2- Rus bombardıman uçaklarına bundan böyle havada avcı uçakları eşlik edecek.

3- Akdeniz’de bulunan “Moskova” kruvazörü Lazkiye kıyılarına yaklaşarak, güvertesinde bulunan S-300 benzeri “Fragat” füzeleriyle hava kuvvetlerimize tehdit oluşturan tüm hedefi sorgusuz sualsiz vuracak.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN