Sarıyer sahilinde gemi karaya oturdu, Boğaz faciadan döndü

Sarıyer sahilinde gemi karaya oturdu, Boğaz faciadan döndü

Sarıyer Kireçburnu'nda Barbados bandıralı kuru yük gemisi kıyıya 5 metre kala karaya oturdu. Geminin sahildeki benzin istasyonuna çarpmadan durması olası faciayı önledi.

Sarıyer Kireçburnu açıklarında dümeni kitlenen bir kargo gemisi karaya oturdu.

Sarıyer Kireçburnu'nda Barbados "Crown Emmma" bandıralı bir kuru yük gemisi kıyıya 5 metre kala karaya oturdu. Karadeniz'den İstanbul Boğazı'na giriş yapan gemi, dümen kilitlenmesi nedeniyle sürüklendi.

15-11/25/5654ee9667b0a91918195165.jpg

Eğlence teknesine çarptı

Geminin bir eğlence teknesine de hafif şekilde çarpıttığı öğrenildi. Çarpmadan dolayı her hangi bir can ve mal kaybının olmadığı belirtildi. Geminin karaya oturduğu yerde kıyıda bulunan benzin istasyonuna çarpmaması olası bir faciayı önledi.

15-11/25/5654ee9667b0a9191819515d.jpg

15-11/25/5654ee9667b0a9191819515c.jpg

Gemi kendi imkanlarıyla kurtuldu

Kireçburnu'nda karaya oturan gemi, kaptanının yaptığı manevralarla sahilden yaklaşık 20 metre açığa ilerledi. 

Karaya oturduğu sığ bölgeden kurtulan gemi, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait römorkörlerin önlemleri altında, Sarıyer açıklarına demirledi. 

"Gemi, çağrılara ve uyarılara cevap vermedi"  

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada ise geminin saat 21.40'ta karaya oturduğu belirtilerek, şunlar kaydedildi: 

"İstanbul Boğazı'nda kuzey-güney yönlü seyri esnasında, Umuryeri çakarlarını geçtikten sonra Büyükdere istikametine dönen gemi, İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri'nin bütün çağrılarına ve uyarılarına cevap vermeyerek, gemi trafik ayrım düzeni dışına çıkmış ve sahile iskele tarafından oturmuştur. Kurtarma-3 ve Kurtarma-10 Römorkörleri ile Kıyıemniyeti-8 hızlı tahlisiye botu, derhal olay yerine sevk edilmiştir." 

İSTANBUL/DHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN