Tahir Elçi'nin öldüğü saldırıda yeni ayrıntılar ortaya çıktı

Tahir Elçi'nin öldüğü saldırıda yeni ayrıntılar ortaya çıktı

Diyarbakır Sur'da Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldüğü saldırıya ilişkin yeni ayrıntılar ortaya çıktı. İki polisi şehit eden YDG-H'lilerin bir gün önceki çatışmada ölen kuzenlerinin mezarından döndükleri, teröristlerin ilk çevirdikleri taksinin şoförünün sivil polis olduğu öğrenildi.

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde cumartesi sabahı yaşanan çatışmanın öncesinde yaşananlarla ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı. Yerel kaynakların iddialarına göre teröristler Mahsum Gürkanve Uğur Yakışır olaydan bir gün önce yaşanan beyaz Toros olayında 3 polisi yaraladıktan sonra ölen kuzenleri Süleyman Yakışır da ölü olarak ele geçirildi. Cumartesi günü ise Gürkan ve Yakışır kuzenlerinin mezarına gitti.

15-12/02/xllzu_1449032404_7439.jpg

Şoför sivil polisti

İstihbarat birimlerinin peşinde olduğu kuzenler, Yeniköy Mezarlığı’nda fark edildi ve sivil polisler tarafından takibe alındı. Gazetevatan'ın haberine göre, polisin uzun süredir peşinde olduğu kuzenler mezarlıktan ayrıldıktan sonra yeni bir eylem gerçekleştirmek üzere Sur’a gitmek istedi. Taksi çevirdiler fakat şoför sivil polisti. Şüphelenince hemen arkasındaki taksiye yöneldiler. Kuzenlerin bindiği taksideki şoför ise iddiaya göre polisin bilgisi dahilinde hareket ediyordu. Uğur ile Gürkan Clas Otel’in önünde inmek istediklerini iletti.

15-12/02/rn28q_1449035217_5445.jpg

Polise işaret verdi

Şoför ilk etapta polislerin beklediği daha ilerideki bir noktada bırakmak istedi ancak kuzenler inmek istediklerini ısrarla diretince şoföre 50 lira uzattı. Şoför üzerinde bozuk olmadığı belirtip ileride bozdurabileceğini söyledi. Kuzenler para üstü istemediklerini söyleyip inmeye hazırlandığı esnada şoför eliyle 50 lirayı kaldırıp ilerideki polislere işaret verdi. Kuzenler durumu anlayıp kıyafetlerine gizledikleri silahları çıkartıp yaklaşan iki polisi şehit etti.

15-12/02/sfzsk_1449035227_9736.jpg

Arkadan gelen yaralandı

Mahsum Gürkan arabadan inerken silahının şarjörünü düşürdü. Ardından Dörtayaklı Minare’nin sokağına doğru koştular. Uğur Yakışır ateş açmasına rağmen silahı tutukluk yaptı.

YDG-H kabul etti

PKK’nın şehirlerdeki gençlik yapılanması olan YDG-H, Elçi’nin öldüğü olayda sokağa koşan iki kişinin kendi üyeleri olduğunu açıkladı. YDG-H’nin açıklamasında, polisleri vuran iki üyelerinin tesadüf eseri Tahir Elçi ve beraberindeki sivil toplum kuruluşları üyesi grubun basın açıklaması yaptığı sokağa girdiği belirtildi.

Polislerimiz böyle şehit edilmişti:

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN