Nusaybin'de teslim olan teröristlerin görüntüleri yayınlandı

Nusaybin'de teslim olan teröristlerin görüntüleri yayınlandı

Mardin'in Nusaybin ilçesinde dün teslim olan 25 teröristin görüntüleri yayınlandı. Köşeye sıkışan PKK’lı teröristler beyaz bayrak açarak tek tek ortaya çıkıyor. Fırat mahallesinde kıstırılınca teslim olan 6'sı kadın 25 PKK'lının sorgusu devam ediyor.

Nusaybin'de operasyon kapsamında şiddetli çatışmalar yaşanırken, dün Fırat Mahallesinde şıkıştırılan 6'sı kadın 25 PKK'lı güvenlik güçlerine teslim oldu. PKK'lıların toplu halde teslim olmaları ile ilgili şimdiye kadar resmi olarak detaylı açıklama yapılmazken, güvenlik kaynaklarının, önce bir kadın PKK'lının yapılan "Teslim ol" çağrıları üzerine teslim olduğunu ve kendilerine güvence verilmesi durumunda arkadaşlarının da teslim olacağını söylediği öğrenildi.

16-05/25/3-1464174455.jpg

Devletin ve güvenlik güçlerinin teslim olanları adalet karşısına çıkaracağı sözü vermesi üzerine kadın PKK'lının gidip diğer arkadaşlarını da getirdiğini ve böylelikle 25 PKK'lının toplu olarak teslim olduğu öğrenildi.

TERÖRİSTLER BÖYLE TESLİM OLDU:

BU BİR İLK

Nusaybin'de ilk kez bu kadar toplu bir teslim olma gerçekleşirken, terörister üst aramasından geçirildikten sonra ilçedeki kapalı spor salonuna götürüldü. Burada sağlık kontrolünden geçirilen PKK'lılar, sorgulanmak üzere Emniyet müdürlüğüne götürüldü. PKK'lı teröristlerin sorgularının gözaltı süresi olan 4 gün boyuncu sürmesi bekleniyor.

GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

PKK'lılarla ilgili görüntüler de ortaya çıktı. Aralarında 6 kadının da olduğu teröristlere, Mehmetçik tarafından su, meyve suyu, çikolata ve sandviç verildiği görülüyor.

16-05/25/4-1464174475.jpg

SAVCILIK: 25 ŞÜPHELİ DEVLETİN ADALETİNE SIĞINMIŞTIR

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde devam eden operasyonlar kapsamında dün teslim olan 25 PKK'lı ile ilgili Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yazılı açıklama yapıldı. Başsavcı Mehmet Özel imzası ile yapılan açıklamasında şöyle denildi:

16-05/25/6-1464174509.jpg

"24.05.2016 tarihinde toplam 25 şüpheli de devletimizin adaletine sığınarak kendiliğinden güvenlik güçlerimize teslim olmuş ve Nusaybin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilen talimat gereği gözaltına alınmış olup, bu şüpheliler hakkında hukuki, durumlarına uygun olarak ceza mevzuatındaki tüm hükümler uygulanacaktır. Bu tarihten itibarende devletimizin adaletine sığınacak olan tüm şüpheliler hakkında da hukuki durumlarına uygun olarak mevcut delil durumuna göre mevzuatımızın sağladığı imkanlar ve hükümler uygulanmaya devam edilecektir."

Başsavcılık açıklamasında, Nusaybin'de operasyonun başladığı 14 Mart tarihinden beri 71 şüpheli hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olmak', 'devletin birliği ve bütünlüğünü bozmak', 'örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek', 'terör örgütü propagandası yapmak', 'görevi yaptırmamak için direnmek', 'kasten öldürmek' ve 'kamu malına zarar vermek' suçlarından soruşturma başlatıldığı ve 27 kişinin tutuklandığı da belirtildi.

VALİLİK: 433 PKK'LI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Mardin Valiliği, Nusaybin İlçesi'nde bugüne kadar sürdürülen operasyonlarda toplam 433 PKK'lının etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Açıklama şöyle:

"İlimiz Nusaybin İlçe merkezinde bölücü terör örgütü mensuplarınca kazılan çukur, kurulan barikat ve gizlenen bombalı tuzakları temizlemek ve vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini yeniden tesis etmek maksadıyla 14 Mart 2016 günü başlatılan faaliyetler kapsamında 25 Mayıs 2016 saat 09.00 itibariyle 433 terörist etkisiz hale getirilmiş, 397 barikat kaldırılmış, 34 çukur kapatılmış, 1017 el yapımı patlayıcı (EYP) imha edilmiştir. Operasyon süresince kahramanca mücadele eden 66 güvenlik görevlimiz şehitlik mertebesine ulaşmıştır. Bununla birlikte; 1749 vatandaşımızın güvenli bölgelere tahliyesi sağlanmış, operasyon bölgesindeki ailelere 2175 adet gıda paketi yardımı yapılmış, 3151 vatandaşımız nöbetçi eczaneden faydalanmış, 112'ye gelen bütün çağrılar karşılanmıştır.Bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde hayatlarına devam etmesini sağlamak amacıyla Bölücü Terör Örgütü mensupları ile mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere kararlılıkla devam edilmektedir.”

ANKARA/AJANSLAR

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN