Prof. Dr. Sedat Katırcıoğlu son yolculuğuna uğurlandı

Prof. Dr. Sedat Katırcıoğlu son yolculuğuna uğurlandı

Türkiye'de kadavradan canlıya kulak nakli yapan ilk doktor olan Prof. Dr. Sedat Katırcıoğlu'na cenaze töreni düzenlendi.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, KKTC'nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Sabancı ve Koç ailesi gibi pek çok tanınmış simanın ve ailenin de doktorluğunu yapan Prof. Dr. Sedat Katırcıoğlu son yolculuğuna uğurlandı. Katırcıoğlu için Ataköy 5. Kısım Ömer Duruk Camisi'nde öğle vakti düzenlenen törene, eşi Asuman, oğlu Sami, gelini Melda Katırcıoğlu, kızı İffet, damadı Osman Gümrü ve torunlarının yanı sıra eski CHP milletvekili, gazeteci Oktay Ekşi ile sevenleri katıldı.

15-07/18/aa_picture_20150718_5881664_high.jpgProf. Dr. Katırcıoğlu'nun cenaze törenine eski CHP milletvekili, gazeteci Oktay Ekşi de katıldı/AA

Sedat Katırcıoğlu'nun eşi ile çocukları, törene gelenlerin taziyelerini kabul etti. Çok üzgün olduğu görülen Asuman Katırcıoğlu, törene tekerlekli sandalyeyle katıldı.Katırcıoğlu'nun cenazesi, kılınan namazın ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Tanınmış isimlerin doktorluğunu da yaptı

Muğla'da, 1930'da dünyaya gelen Katırcıoğlu, cildiye uzmanı Asuman Katırcıoğlu ile evliydi.

Kendisi gibi doktor bir kızı ve oğlu bulunan Katırcıoğlu, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, KKTC'nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Sabancı ve Koç ailesi gibi pek çok tanınmış simanın ve ailenin de doktorluğunu yapmıştı.

İSTANBUL/ AA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN