Nicolas Maduro ABD'li diplomatlara kapıyı gösterdi

Nicolas Maduro ABD'li 
diplomatlara kapıyı gösterdi

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ulusal elektrik sistemini sabote etmekle suçladığı Amerikalı 3 diplomata ülkeyi terk etmeleri için 48 saat süre verdi.

Yerel basında yer alan haberlere göre Maduro, ülkede kaos çıkarılmasına izin verilmeyeceğini ve gereken tüm önlemlerin alınacağını bildirdi.

Diplomatlara ülkeyi terk etmek için süre tanındı

Maduro, alınan bir dizi istihbarat sonucu elde edilen kanıtlara dayanarak ulusal elektrik sistemini sabote etmekle suçladığı ABD’nin Caracas Elçiliği’nde çalışan 3 diplomata ülkeyi terk etmeleri için 48 saat süre tanıdı. ABD Elçiliği ise henüz konuya dair resmi bir bildirim alınmadığını açıkladı.

Ağustos ayındaki olayların ABD komplosu olduğunu söyledi

Daha önce de ABD'ye suçlamalarda bulunan Maduro, ağustos ayı başında onlarca kişinin market yağmalaması sonrasında bir kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan olayları da ABD’nin komplosu olarak değerlendirmişti. Şubat ayında Maduro, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’i kanlı bir darbe planlamakla suçlamıştı.

BUENOS AİRES/AA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN