Irak'ta mülteci krizi: 3 milyona dayandı

Irak'ta mülteci krizi: 
3 milyona dayandı

Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Irak Sorumlusu Laura Nistrit, ülkedeki çatışmalar ve terör saldırıları nedeniyle evlerini terk edenlerin sayısının 3 milyonu aştığını söyledi.

IOM, Irak'ın Erbil kentinde sığınmacılar için yapılan çalışmaların ele alındığı bir toplantı düzenledi. Toplantıya katılan IOM Irak Sorumlusu Nistrit, yaptığı açıklamada, ülkenin çeşitli bölgelerinde devam eden terör olayları nedeniyle sığınmacı durumuna düşen kişilerin sayısının 3 milyon 171 bine yükseldiğini ifade etti.

103 ayrı bölgede

Enbar vilayetinin merkezi Ramadi kentinin terör örgütü IŞİD'in eline geçmesinden sonra, Irak'taki sığınmacı sayında yeniden bir yükselme görüldüğünü belirten Nistrit, "Çatışmalar ve düzenlenen saldırılar nedeniyle insanlar evlerini terk edip güvenli bölgelere kaçıyor. Irak'ın 103 ayrı bölgesine yerleşen sığınmacılar 528 bin aileden oluşuyor" şeklinde konuştu.

Nistrit, sığınmacıların yüzde 40'nın Enbar, yüzde 33'ünün Musul ve yüzde 14'ünün de Selahaddin vilayeti sakinlerinden oluştuğunu dile getirdi.

ERBİL/AA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN