17 yaşında önce ilik, sonra doku nakli oldu

17 yaşında önce ilik, sonra doku nakli oldu

Yumuşak doku kanserine yakalandığını 2 yıl önce öğrenen ve bu nedenle 6 ay önce ilik nakli yapılan 17 yaşındaki kıza, bacağındaki kanserli kitle alınarak, diğer bacağından doku nakledildi.

Alanya ilçesinde yaşayan Doğan-Rukiye Coşkun çiftinin dört çocuğunun en büyüğü olan 17 yaşındaki Kamer Coşkun'a, 2 yıl önce yumuşak doku kanseri teşhisi konuldu. Bir süre ilçedeki hastanelerde tedavi gören Coşkun, ardından Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Çocuk Onkolojisi bölümüne sevk edildi.

15-05/08/aa_picture_20150508_5267272_web.jpg

17 yaşındaki Kamer Coşkun 4 aydır tedavi görüyor. FOTOĞRAF/AA

Taburcu edileceği günü bekliyor

Yapılan tetkiklerin ardından genç kızın sağ ayağındaki portakal büyüklüğündeki kitle ameliyatla alındıktan sonra yine kendisinden alınan ilik nakledildi. Bir süre sonra sol ayağından alınan doku da sağ ayağına nakledilen ve hastanede 4 aydan bu yana yatarak tedavi gören Coşkun, şu günlerde ise taburcu edileceği günü bekliyor.

Hayali moda tasarımcısı olmak

Kamer Coşkun, gazetecilere, hastalığı nedeniyle 2 yıldır okuluna gidemediğini belirterek, lise birinci sınıfta ara verdiği eğitimini tamamlamanın ve moda tasarımcılığı eğitimi almanın en büyük hayali olduğunu anlattı.

Baba yardım bekliyor

Hastaneden taburcu edileceği günü adeta "iple çektiğini" dile getiren genç kız, hastalığı nedeniyle bir süre ayağa kalkmasının yasak olduğunu, hediye edilen akülü tekerlekli sandalye sayesinde sokakta gezebileceğini kaydetti. Baba Doğan Coşkun ise Alanya'da bir otelde çalıştığını, ancak kızının hastalığı nedeniyle Antalya'ya taşındıklarını ifade etti.Alanya'daki işini de bırakamadığını aktaran Coşkun, "Antalya'da bir iş bulabilirsem hayatımız çok kolaylaşacak. Yetkililerden, iş adamlarından bu konuda yardım bekliyorum" dedi.

ANTALYA/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN