Bakan Eroğlu 18 müjdeyle Hakkari’ye geldi

Bakan Eroğlu 18 müjdeyle Hakkari’ye geldi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 96 milyon TL’lik 18 müjdeyle geldiği Hakkari’de, son terörist kalana kadar mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi

Öğle saatlerinde helikopterle Fatih Kışlasına gelen Bakan Eroğlu ve beraberindeki genel müdür ve bölge müdürleri, ilk olarak Hakkari Valiliğini ziyaret etti. Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz ve kurum amirleri tarafından karşılanan Bakan Eroğlu, polis merasim mangasını selamlayarak kurum amirleri ile tek tek toklaştı. Valilik şeref defterini imzalayan Bakan Eroğlu, Vali Toprak ile bir süre görüşerek, Bakanlığın kapısını kapatarak Hakkari’ye geldiklerini söyledi. Bakan Eroğlu, “2017 yılını Hakkari’de yatırımlarda hamle yılı ilan ettik. Yatırım hamlesinin öncü şehri Hakkari’ye elimiz boş gelmedik. Hakkarili hemşehrilerime 18 yatırımın müjdesini vermeye geldik. Yüksekova İçme Suyu Arıtma Tesisi, içme suyu isale hattı, ulaşım yolu, taşkın koruma tesisleri, gelir getirici tür ağaçlandırma, maden ocağı rehabilitasyonu, orman köylülerine kredi verilmesinin yer aldığı bu müjdelerin toplam yatırım bedeli 96 milyon lirayı buluyor” dedi.Hakkari’de DSİ tesisleri toplu temel atma merasimi ile orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ve Orköy kredi sertifikaları dağıtımı törenine de katılacağını belirten Bakan Eroğlu, “Hakkari programı kapsamında Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek 4 adet ve Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından yapılacak bir adet tesisin temelini atacağız. Toplu temel atma merasimi ile temeli atılacak 5 adet tesisin yatırım bedeli ise 38 milyon TL’yi buluyor. Ayrıca Atatürk Kültür Merkezi’nde halkımıza toplu temel atma merasiminde DSİ tarafından inşa edilecek 2 adet taşkın koruma tesisi, 2 adet ulaşım yolu ile OGM tarafından ağaçlandırma ve ormancılık projesi adı altında yapılacak 1 adet tesisin temelini birlikte atacağız. Program kapsamında Hakkari’de 7 aileye gelir getirici tür ve 4 aileye Orköy sertifikası vereceğiz. Ayrıca badem, ceviz, dut ve alıç fidanı türlerinden oluşan toplam 2 bin 500 adet fidanı vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtacağız. Temelini atacağımız tesisler ile 6 mahalle ve 1 köy taşkın zararlarından korunacak. 13,6 kilometre yol, 1 adet köprü ve 34 menfez inşa edilerek vatandaşların ulaşım yolu sağlanacak. Ormancılık projeleri ile de Hakkari’de ormanlık alanlar artırılarak, toprak muhafazası sağlanacak” diye konuştu.“Terörü bitireceğiz”“Artık burası terör iklimi değil, huzur iklimi ile anılacak” diyen Bakan Eroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:“Kesin kararlıyız. Hükümet olarak kararlıyız, bütün teröristleri, en son terörist kalana kadar mücadele devam edecek. Huzur istiyoruz. Huzur şehri Hakkari, Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca olacak ve bu şekilde anılacak.”Bakan Eroğlu ve beraberindekiler, daha sonra yoğun güvenlik önlemleri altında 5 ayrı tesisin temelini atmak üzere Atatürk Kültür Merkezine geçtiler.

HAKKARİ/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN