Hakkari’de basketbol branşına yoğun ilgi

Hakkari’de basketbol branşına yoğun ilgi

HAKKARİ (İHA) – Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Hakkari İl Temsilcisi Yakup Aktaş, kentte basketbol branşına yoğun ilgi olduğunu söyleyerek, “Bize destek olun, çocuklarımız artık taş değil potaya basket atsınlar” dedi

Hakkari’de Milli Takım Alt Yapı Sorumlusu Fikret Doğan ile TBF yetkilileri tarafından yapılan 12 DABO Basketbol Okulları sporcu taramasında, beklenenin çok üstünde başvuru yapıldı. Basketbol Federasyonu Hakkari İl Temsilcisi Yakup Aktaş, kentte bir basketbol patlamasının yaşandığını belirtti. Aktaş, “Basketbola büyük bir ilgi var. Bu potansiyeli devlet büyüklerimizin desteğiyle doğru proje ve planlarla çok iyi değerlendirmemiz durumunda, çocuklarımız artık sokaklarda taş atarak değil, potalara basket atacaklarından hiç şüphem yok. Bu büyük basketbol potansiyeline maddi destek sunulması durumunda profesyonel takım çıkarmamız durumunda ise, hem ilimizin gençlerine hem de ilimizin tanıtımına büyük katkı sunulmuş olur. Biz bayan basketbol takımı potansiyeline sahibiz, yeter ki maddi destek sunulsun. Bu taramalar esnasında halkımızda farklı bir heyecan daha vardı. O da Hakkari’ye ilk defa büyük bir federasyonun yetkililerinin ve bir millî takım antrenörünün gelmiş olmasıydı. Bu taramalar sonucunda federasyon yetkilileri, seçilen çocukları belirleyip açıklayacaklar ve seçilen çocuklar Hakkari’de haftanın üç günü özel eğitilecektir. Bu sporcu taramaları esnasında bize destek olan Jandarma Alay Komutanımız Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne teşekkür ederim” dedi.

HAKKARİ/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN