Usta öğreticiler ‘Taşeron Yasası’ndan faydalanmak istiyor

Usta öğreticiler ‘Taşeron Yasası’ndan faydalanmak istiyor

Meslek Eğitimcileri ve Usta Öğreticiler Federasyonu Hakkari İl Temsilcisi Ümit Kaya, usta öğreticilerin de ‘Taşeron Yasası’ kapsamına alınmasını istedi

Açıklamalarda bulunan Meslek Eğitimcileri ve Usta Öğreticiler Federasyonu Hakkâri İl Temsilcisi Ümit Kaya, Türkiye genelinde 50 bin civarında usta öğreticinin çalıştığını belirterek, bunlar için hiçbir vasıf belirlenmediği gibi halen asgari ücretin altında çalışmak zorunda kaldıklarını söyledi. Kaya, “Çok ciddi emekler sarf eden hocalarımız, gerekli değeri görmedikleri için sayıları gittikçe düşmektedir. Bu işleyiş devam ettiği sürece ülkemizdeki sanatların sayısı her geçen gün düşecektir. Çocuklarımızın ve gençlerimizin sosyal yönlerini geliştirme konusunda büyük bir rol oynayan hocalarımıza gereken değerin verilmesini ve bu yasadan faydalanmalarını istiyoruz. Bizler buradan hükümet yetkilileri ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına yasadan yararlanma talebinde bulunuyoruz” diye konuştu.

HAKKARİ/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN