Yüksekova’da esnaf toplantısı yapıldı

Yüksekova’da esnaf toplantısı yapıldı

Hakkari Ticaret İl Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan esnaf şubesi, Yüksekova ilçesinde esnaf ve iş adamları ile istişare toplantısı yapıldı

Yüksekova Selahaddin Eyyubi Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, konuşmasında, ilçede yürütülen çalışmalarda ciddi ilerlemenin kaydedildiğini söyledi. İlçenin İran’a olan yakınlığının daha iyi değerlendirilmesi gerektiğine işaret eden Kaşıkçı, "İranlı turistleri buraya çekecek cazibeyi oluşturmak lazım. Buraya geldikleri zaman vakit geçirebilecekleri sosyal alanların ve otellerin olması lazım. Kamu kurumları olarak gerekli çalışmaları yapıyoruz ama iş adamlarının da yatırım yapması lazım. Hükümet Konağının olduğu yerde geniş bir kent meydanı oluşturmak istiyoruz" diye konuştu. Gelecek yıl Cengiz Topel Caddesi, İpek Yolu ve diğer ana güzergahlardaki enerji nakil hatlarının yer altına çekileceğini aktaran Kaşıkçı, Yüksekova-Van karayolunda 9 kilometrelik tünel çalışmasına da başlanacağını belirtti.Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı İrfan Sarı, yapılan faaliyetler hakkında katılımcılara bilgi vererek “Esnaf ve sanatkar odası tarafından düzenli olarak Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği tüm il ve ilçede esnaf ve sanatkarların yerelde ve geneldeki tüm sorunlarına ilişkin kamu ve kurumların iştikakıyla bir toplantı gerçekleştirmektir. Bu toplantıda kurum amirlerin ve meslek örgütlerin yer vermek organize tamamen esnaf ve sanatkarlar odasına bağlı Ticaret İl Müdürlüğü tarafından yapılmaktadır. Bu 3. toplantı olup son toplantı da Hakkari’de önümüzdeki günlerde yapılacaktır” diye konuştu.Toplantıya, Yüksekova Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Hakkari Ticaret İl Müdürü Salih Çiftçi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Cihan Demir, Yüksekova İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Kurdoğlu, Yüksekova Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Özcan , il ve ilçe esnaf ve sanatkarlar odaları başkanları, bazı kurum amirleri, esnaf ve vatandaşlar katıldı.

HAKKARİ/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN