Halkbank, ABD’deki duruşmalara katılmayı kabul etti

Halkbank, ABD’deki duruşmalara katılmayı kabul etti

Halkbank, İran'a yönelik uygulanan yaptırımları delmekle suçlandığı davaya katılmayı, temyiz başvurusunun reddedilmesinin ardından kabul etti. Bankanın avukatları, ilerleyen süreçte duruşmalarda yer alacak. Halkbank'ın bir sonraki duruşması 3 Mart Salı günü yapılacak.

Bankanın avukatları, New York Güney Bölge Federal Mahkemesinde yapılan duruşmada, banka adına bundan sonraki süreçte duruşmalarda yer alacaklarını bildirdi.

Davanın hakimi Richard Berman, avukatlardan Halk Bankasının kendilerini duruşmalarda temsil etmek için yetkilendirdiğine ilişkin yazılı dilekçe sunmalarını talep etti. Bir sonraki duruşma 3 Mart Salı günü yerel saatle 11.00'de yapılacak.

Banka avukatları, "mahkemenin yargı yetkisi olmadığı" gerekçesiyle davanın düşmesi ve reddihakim talebinde bulunmak için "kısıtlı özel temsiliyetle duruşmaya katılım" isteklerini sunmuş ancak federal mahkemece reddedilince temyiz mahkemesine başvurmuştu. Temyiz mahkemesi de talebi reddetmişti.

Halkbank’ın kararının, ABD savcılarının bankaya katılmadığı her duruşma için 1 milyon dolardan başlayan cezalar verilmesini talep etmesinin ardından gelmesi dikkat çekti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN