Hataylı şehit, doğum gününde toprağa verildi

Hataylı şehit, doğum gününde toprağa verildi

Trabzon’un Maçka ilçesi kırsalında terör örgütüyle çıkan çatışmada yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit düşen Jandarma Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik, doğum gününde Hatay’ın İskenderun ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı

Şehidin 9 yaşındaki kızı Perizat Kayra ise bu sırada babasının tabutu başından bir an olsun ayrılmadı.Maçka ilçesi kırsalında terör örgütü mensupları ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik’in naaşı askeri uçakla önce Hatay Havalimanına ardından karayolu ile Hatay’ın İskenderun ilçesindeki baba evine getirildi. Burada ailesinin gözyaşlarıyla karşılanan cenaze ardından defnedilmek üzere Bekbele Gediksaray Mahallesi’ne götürüldü.Bu sırada şehidin çocukları Alp Burak (16), Perizat Kayra, eşi Cemile, babası Ahmet ve annesi Hatice uzun süre tabut başında gözyaşı döktü. Şehidin kardeşi ise ağabeyinin resmi elinde teröre lanet okudu. Burada helallik alınan şehidin naaşı daha sonra cenaze namazının kılınacağı Bekbele Mezarlığı’na götürüldü.Cenaze namazının kılınmasının ardından şehit Jandarma Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik’in cenazesi toprağa verildi. Cenaze toprağa verileceği sırada ise şehidin kızı Perizat Kayra bir an olsun babasının tabutu başından ayrılmadı.Cenaze törenine Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, askeri ve mülki erkan ve bini aşkın vatandaş katıldı.

HATAY/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN