İHH Suriye’de sargı bezi üretiyor

İHH Suriye’de sargı bezi üretiyor

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı’nca 4 ay önce Suriye’nin İdlib kentinin Atma kasabasında açılan fabrikada her gün 350 metre sargı bezi üretiliyor

İHH Bab-ul Hava Ofisi Sorumlusu Şuayip Altun, İHH’nın Suriye’de olayların başladığı ilk günden bu yana birçok alanda insani yardım çalışması yürüttüğünü belirterek, "Yapmış olduğumuz yardım çalışmaları kapsamında Suriye’deki savaş mağduru sivillerin ihtiyaçlarını gideriyoruz. Sağlık yardımları konusunda da kalıcı projeler geliştirerek ileriye dönük adımlar atıyoruz. Geçtiğimiz haziran ayı içerisinde İdlib’e bağlı Atma kasabasında bir sargı bezi fabrikası kurmuştuk. Bu fabrikada her gün 350 metre sargı bezi üretiliyor" dedi.Fabrikada üretilen sargı bezlerinin İdlib merkez ve kırsalındaki çeşitli hastanelere dağıtıldığını belirten Altun, "Fabrikayı Kuveyt Kızılay kurumu ile birlikte kurduk. Bu fabrika sayesinde daha az bir maliyetle daha fazla sargı bezi üretebiliyoruz. Üretilen sargı bezleri özel işlemlerden geçirilerek daha kullanışlı hale geliyor. Haftanın 6 günü 15 kişilik bir ekiple üretimlerimize devam ediyoruz. Her gün yaklaşık 350 metre sargı bezi üreterek sivil hastanelerdeki sargı bezi ihtiyacını ücretsiz bir şekilde karşılıyoruz" diye konuştu.

HATAY/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN